Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Lær hvordan du lager den perfekte spaghetti alla carbonara med enkle ingredienser. En klassisk italiensk rett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund spaghetti
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 4 unser terningstykker av pancetta
  • 4 egg
  • 1 kopp melk
  • 1/2 kopp ferskrevet pecorinoost
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Tilsett spaghettien i kokende, saltet vann.
  2. 2I mellomtiden varmer du opp extra virgin olivenolje i en stekepanne. Tilsett hvitløk og pancetta, og la det koke i noen minutter. Fjern hvitløken når den er gyllenbrun, og skru ned varmen.
  3. 3I en bolle visper du sammen melk, pecorinoost, salt og rikelig med svart pepper. Skill eggene, pass på at du ikke ødelegger eggeplommene. Tilsett eggehvitene i melkeblandingen, og rør godt.
  4. 4Når spaghettien er al dente, sil av vannet. Ha pastaen i stekepannen med pancetta, og fjern fra varmen. Hell melkeblandingen over pastaen, og rør rundt i et minutt eller så. Varmen fra spaghettien vil koke eggene og tykne sausen.
  5. 5Anrett på tallerken og pynt hver porsjon med en eggeplomme på toppen. Strø over nykvernet svart pepper og server umiddelbart.