
Spaghetti Carbonara
Lær hvordan du lager den perfekte spaghetti alla carbonara med enkle ingredienser. En klassisk italiensk rett som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund spaghetti
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2 fedd hvitløk, knust
- 4 unser terningstykker av pancetta
- 4 egg
- 1 kopp melk
- 1/2 kopp ferskrevet pecorinoost
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Tilsett spaghettien i kokende, saltet vann.
- 2I mellomtiden varmer du opp extra virgin olivenolje i en stekepanne. Tilsett hvitløk og pancetta, og la det koke i noen minutter. Fjern hvitløken når den er gyllenbrun, og skru ned varmen.
- 3I en bolle visper du sammen melk, pecorinoost, salt og rikelig med svart pepper. Skill eggene, pass på at du ikke ødelegger eggeplommene. Tilsett eggehvitene i melkeblandingen, og rør godt.
- 4Når spaghettien er al dente, sil av vannet. Ha pastaen i stekepannen med pancetta, og fjern fra varmen. Hell melkeblandingen over pastaen, og rør rundt i et minutt eller så. Varmen fra spaghettien vil koke eggene og tykne sausen.
- 5Anrett på tallerken og pynt hver porsjon med en eggeplomme på toppen. Strø over nykvernet svart pepper og server umiddelbart.