Kyllingstrimler med pekannøtt-kruste og salat med syrlig lønnsdressing

Kyllingstrimler med pekannøtt-kruste og salat med syrlig lønnsdressing

Lær hvordan du lager saftige pecan crusted chicken tenders servert med frisk salat og en syrlig lønnesirupdressing. Perfekt for en smakfull middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Vegetabilsk olje til steking
  • 2. 600–900 gram kyllingfilet eller -strimler
  • 3. Salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 1 kopp hvetemel
  • 5. 2 egg, pisket med en skvett melk eller vann
  • 6. 1 kopp vanlig brødsmuler
  • 7. 1 kopp pekannøtter, finhakket i food processor
  • 8. 1/2 teskje muskatnøtt, nyrevet eller malt
  • 9. 1 appelsin, revet skall
  • 10. 1/4 kopp lønnesirup
  • 11. 1/4 kopp skarp barbecuesaus
  • 12. 1 blodappelsin, presset saft av
  • 13. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 14. Salt og nykvernet svart pepper
  • 15. 3 hoder romainesalat, hakket
  • 16. 6 reddiker, tynne skiver
  • 17. 6 vårløk, trimmet og skåret i skrå skiver

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp 3,8 til 5 cm med olje over middels høy varme. Krydre kyllingstrimler med salt og pepper. Sett frem tre grunne fat. Ha mel i ett fat, eggeblanding (egger pisket med vann eller melk) i et annet, og i det tredje fatet blander du brødsmuler med hakkede pekannøtter, muskatnøtt og appelsinskall. Vend kyllingstrimlene i mel, deretter i eggeblandingen, og til slutt i brødsmuleblandingen. Stek kyllingstrimlene i små porsjoner i 6 til 7 minutter. La dem renne av på kjøkkenpapir. 2. Bland lønnesirup, barbecuesaus og appelsinjuice i en bolle. Visp inn olje og smak til med salt og pepper. 3. Bland romanosalat, reddiker og vårløk i en stor salatbolle eller på et serveringsfat. Vend inn 3/4 av dressingen. Krydre med salt og pepper etter smak. Legg kyllingstrimlene med pekannøttskryddret coating på toppen av salaten, og drypp resten av dressingen over. 4. Drikketips: server tranebær- og eplejuice over is, og topp med en skvett soda.