Hello Fresh Mobile Banner
Brokkoli og grønne bønner

Brokkoli og grønne bønner

oppskrift på broccoli og grønne bønner, perfekt som tilbehør til hovedretten. enkel, sunn og rask å lage. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 kopper brokkolibuketter (ca. 680 gram)
  • 2. 1/2 pund grønne bønner
  • 3. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 4. 2 hvitløksfedd, skivet tynt
  • 5. 1/2 teskje knuste rød pepperflak, pluss mer etter ønske
  • 6. Havsalt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en stor kjele, kok opp 6 liter saltet vann. Ha klar en stor bolle med isvann. Legg brokkoli i kjelen og kok i 2 minutter. Du ønsker bare å forvelle brokkolien på dette stadiet siden du skal steke den senere. Bruk en hullsleiv, fjern brokkolien fra kjelen og legg den i isvannet. Når brokkolien er helt avkjølt, hell den i en sil og la den renne av. Fyll på med nytt isvann i bollen. Kok opp vannet igjen. Tilsett grønne bønner og kok i 4 minutter. Som med brokkolien, ønsker du bare å forvelle de grønne bønnene. Fjern grønne bønner fra kjelen med hullsleiv og legg dem i isvannet. Når de er helt avkjølte, hell dem i en sil og la dem renne av.
  3. 3I en stor stekepanne, varm opp olivenolje. Når den nesten begynner å ryke, tilsett hvitløk og stek i ca. 45 sekunder. Når hvitløken begynner å bli brun, fjern den umiddelbart og kast den. Overkoking av hvitløk vil gi retten en veldig bitter smak. Tilsett rød pepperflak, brokkoli og grønne bønner i pannen og kok i 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Server umiddelbart.