Kanelhavregrøtpannekaker med honning- og eplekompott

Kanelhavregrøtpannekaker med honning- og eplekompott

Lær hvordan du lager deilige kanelhavregryn pannekaker servert med søt honning eplekompote. Perfekt til frokost eller brunch for en smakfull start på dagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper eplecider
  • 2. 1 spiseskje honning
  • 3. 2 Golden Delicious- epler, skrelte og kuttet i 1/2-tommers biter
  • 4. 3/4 kopp fullkornsmel
  • 5. 3/4 kopp hurtigkokte havregryn
  • 6. 2 spiseskjeer sukker
  • 7. 1 teskje bakepulver
  • 8. 1/2 teskje malt kanel
  • 9. 1/4 teskje fint salt
  • 10. 1 kopp lettmelk (1 prosent fett)
  • 11. 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet og avkjølt
  • 12. 1 stort egg
  • 13. 1 teskje rapsolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok eplecideren opp i en liten kjele på høy varme; skru ned varmen og la det småkoke til det er redusert til halvparten, ca. 15 til 18 minutter. Rør inn honning og epler, skru ned varmen til lav og la det småkoke til det er tykt nok til å dekke baksiden av en skje, omtrent 30 minutter.
  2. 22. I mellomtiden blander du mel, havregryn, sukker, bakepulver, kanel og salt i en blender til havregrynene er finmalt. Tilsett melk, smør og egg, og blend til det er jevnt, av og til skrapende ned sidene av blenderen.
  3. 33. Varm opp en non-stick stekepanne på middels lav varme. Tørk av overflaten med et kjøkkenpapir dyppet i olje. Hell en spiseskje røre i pannen for å lage en pannekake. Gjør 4 til 5 flere pannekaker, og pass på å holde dem jevnt fordelt. Kok til bobler bryter overflaten på pannekakene og undersidene er gylne, ca. 2 minutter. Snu dem med en stekespade og kok i ytterligere 1 minutt.
  4. 44. Server umiddelbart med eplekompott, eller overfør til et serveringsfat og dekk løst med folie for å holde varmen. Gjenta med resten av røren, og tørk av stekepannen med det oljede kjøkkenpapiret etter behov.