Pork Terrine Baguette: Banh Mi Cha Lua
oppskrift på pork terrine i baguette inspirert av banh mi cha lua, perfekt som forrett eller rask lunsj. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje havsalt
- 2. 2 1/4 pund / 1 kg svineknoke, finhakket (kvernet)* (Se Kok's notat)
- 3. 2 1/2 spiseskje fiskesaus
- 4. 1 stor bananblad
- 5. 6 baguetter
- 6. 2 agurker, skåret på langs
- 7. 1 bunt fersk koriander
- 8. 6 vårløk
- 9. Chili, juliennet
- 10. Lett soyasaus
- 11. Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Varm opp saltet i en tørr wok i noen minutter til det blir aromatisk. Legg svinekjøttet, fiskesausen og saltet i en foodprocessor og puls til det danner en veldig fin pasta. Bløtlegg bananbladet i vann i 5 minutter, tørk det og legg det flatt på et benkebrett. Kutt bladet i to, og legg ett stykke tverrs over det andre. Plasser svinekjøttpastaen i midten og trekk opp alle sidene for å danne en tett pakke. Fest med hyssing og kok i lettsaltet, småkokende vann i 1 time. La det avkjøle, fjern bananbladet og skjær svinekjøttet i skiver. Legg det i baguetter sammen med agurk, koriander, vårløk, chili, en klype salt og pepper, samt lett soyasaus.