Laks Kulebyaka
oppskrift på salmon kulebyaka, en russisk-inspirert laks- og butterdeigfylte rett. perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1. 1, 2 unser smør
- 2. 1 finhakket løk
- 3. 1 kopp kokt langkornet ris
- 4. 1/2 kopp kokte shiitake-sopp
- 5. 1 ss hakket dill
- 6. 1 ss sitronsaft
- 7. 2 ark butterdeig
- 8. 1 pund laksefilet
- 9. 3 hakkede hardkokte egg
- 10. 1 egg, vispet
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C. Smelt smør over lav varme og sautér løk til den er gjennomsiktig. Bland inn ris, sopp, dill og sitronsaft, og la det avkjøle.
- 22. Legg ut butterdeigen, fordel risblandingen over halve delen av deigen, og legg laksen oppå. Krydre med salt og pepper, og dekk med egg. Brett deigen over fyllet og forsegl med sammenvispet egg.
- 33. Klem sammen kantene på kulebyakaen. Pensle med egg og stikk et par hull i deigen for å slippe ut damp. Stek i ca. 30 minutter, til deigen er gyllenbrun. La den avkjøle litt før servering.