Hvitvinsdampede blåskjell
Lær hvordan du lager deilige hvitvin-dampede blåskjell med en enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull forrett eller lett middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 10 til 12 pund (omtrent 100) småkamskjell eller Manila-hummer, renset
- 2. 4 sjalottløk, tynne skiver
- 3. 8 hvitløksfedd, tynne skiver
- 4. 1/2 kopp hakket fersk persille
- 5. 2 kopper hvitvin
- 6. 2 1/2 staver usaltet smør, skivet
- 7. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 8. Timiankvister, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm grillen til middels varme. Lag aluminiumsfoliepakker: Riv av tjue stykker med tungfolie, hver ca. 50 cm lange. For hver pakke, legg to ark folie oppå hverandre og løft opp kantene for å danne en bolleform; legg omtrent 10 kamskjell i hver pakke.
- 22. Fordel sjalottløk, hvitløk og persille i pakkene. Drypp hver pakke med ca. 3 spiseskjeer vin og topp med 2 spiseskjeer smør; krydre med salt og pepper. Samle kantene av folien øverst og klem dem sammen for å forsegle.
- 33. Plasser pakkene på grillen og kok i 10 til 12 minutter, eller til kamskjellene åpner seg. (Kast eventuelle uåpnede kamskjell.) Server direkte fra pakken; pynt med timian.
- 44. Fotograf: Steve Giralt