Hello Fresh Mobile Banner
Laks- og grønnsakschowder

Laks- og grønnsakschowder

oppskrift på salmon-vegetable chowder, en varm og kremet gryterett med laks og friske grønnsaker. perfekt for en næringsrik middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 skiver bacon, hakket
  • 2. 6 sjalottløk, hakket
  • 3. 1/3 kopp hakket fersk dill
  • 4. 3 mellomstore Yukon Gold-poteter, skrellet og terninger
  • 5. 6 mellomstore gulrøtter, terninger
  • 6. Kosher-salt
  • 7. 1 pakke med 10 unser hvite sopp, skivet
  • 8. 10 unser rosenkål, delt i to (delt i fire hvis store)
  • 9. 2 store eggeplommer
  • 10. 1 kopp lettrømme (half-and-half)
  • 11. 3 spiseskjeer tørr hvitvin eller fersk sitronsaft
  • 12. 3/4 pund skinnfri laksefilet, skåret i 5 cm store biter
  • 13. Nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Stek baconen i en stor kjele på middels varme til den er sprø, ca. 5 minutter. Rør inn sjalottløk og halvparten av dill, og kok til sjalottløken er myk, ca. 3 minutter.
  2. 22. Tilsett poteter, gulrøtter, 4 kopper vann og 1 teskje salt. Øk varmen til middels høy, dekk til og la det småkoke. Kok til potetene og gulrøttene nesten er møre, ca. 6 minutter. Tilsett sopp og rosenkål, og kok til alle grønnsakene er møre, ca. 6 minutter til. I mellomtiden visp sammen eggeplommer, fløte og vin i en liten bolle.
  3. 33. Skru ned varmen til middels lav, tilsett laksen og kok til den er ugjennomsiktig, 2–3 minutter. Rør forsiktig inn eggeblandingen og kok til suppen tykner litt, 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper. Fordel suppen i skåler og pynt med resten av dillen.
  4. 44. Fotograf: Antonis Achilleos