FNs ølkylling i hermetikkboks

FNs ølkylling i hermetikkboks

Lær hvordan du lager den klassiske united nations beer can chicken. En saftig og smakfull rett perfekt for grillen, ideell for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 hel kylling (helst ferskt slaktet), 1,8 til 2,3 kilo
  • 2. 3 spiseskjeer paprika
  • 3. 1 spiseskje brunt sukker
  • 4. 2 spiseskjeer Welch havsalt
  • 5. 1 teskje sørafrikansk hot spice-blanding
  • 6. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 7. 1 spiseskje malt sennep
  • 8. 1 spiseskje malt svart pepper
  • 9. 1/2 boks øl, fra Sør-Amerika, hvis tilgjengelig

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg kull i én halvdel av grillen. Rens kyllingen, fjern hodet og innvollene. Gni paprika, sukker, salt, krydderblanding, olje, sennep og pepper inn i kyllingen, under skinnet og inni hulrommet.
  2. 22. Åpne ølen og tilsett eventuelle resterende krydder i ølkrukken. Plasser kyllingen over ølkrukken, og sett krukken forsiktig inn i hulrommet på kyllingen.
  3. 33. Plasser kyllingen på motsatt side av kullene på grillen. Sørg for at kyllingen er dekket – bruk en stor gryte hvis grilldekselet er for lite. Tilsett mer kull for å opprettholde høy varme hvis det blir for kaldt. Pass på at kyllingen ikke ligger direkte over kullene. Bruk et øyeblikksmålertermometer for å sjekke temperaturen; den bør være 165 °F (ca. 74 °C) under låret. Fjern forsiktig og skjær opp.