
New-Style Sashimi
oppdag en ny og spennende måte å lage sashimi på med vår moderne oppskrift, perfekt for sushi-elskere som ønsker en oppgradering.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 teskje sesamfrø
- 2. 85 gram sashimikvalitet flakfisk, tynne skiver skåret på skrå
- 3. 1 liten fedd hvitløk, finhakket
- 4. Fint juliennet fersk ingefær
- 5. Fersk gressløk, kuttet i 4 cm lange biter, etter smak
- 6. 2 teskjeer soyasaus
- 7. 2 teskjeer ferskpresset sitronjuice
- 8. 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 9. 2 teskjeer sesamolje
Fremgangsmåte
- 11. I en liten stekepanne over middels varme rister du sesamfrø til de er duftende og gylne. Sett til side i en liten skål.
- 22. Legg fisken på en tallerken. Gni den inn med hvitløk. Strø ingefær og gressløk over fisken. Drypp med soyasaus og sitronsaft. Strø over sesamfrø.
- 33. Varm opp olivenolje og sesamolje i en liten kjele til det begynner å ryke.
- 44. Hell den varme oljen over fisken. Den varme oljen vil brune fisken så snart den kommer i kontakt.