Bestemor Fosters kjøleskapsruller
oppskrift på granny foster's kjøleskapsruller, perfekte som frokost eller som et godt bakverk. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp varmt vann (105–115 grader Fahrenheit)
- 2. 1 pakke tørrgjær (1/4 unser)
- 3. 1 spiseskje sukker
- 4. 2 kopper melk
- 5. 11 spiseskjeer usaltet smør, pluss mer til stekeplate
- 6. 1 teskje salt
- 7. 6 til 6 1/2 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 8. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 9. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, myknet
- 10. 3/4 kopp rosiner
- 11. 1/2 kopp bourbon
- 12. 1 teskje malt kanel
- 13. 1 1/4 kopper lettpakket lyst brunt sukker
- 14. 1/2 kopp honning
- 15. 1/2 kopp hakkede pekannøtter
- 16. 1/2 oppskrift av Granny Foster's kjøleskapsrulldeig (se oppskrift ovenfor), ferdig til Note
- 17. 1 spiseskje usaltet smør, smeltet, pluss mer til bakeformen
- 18. 1/2 kopp sukker
- 19. 1/4 kopp søtet kokosflak
- 20. 1 appelsin, revet skall
- 21. 1/4 oppskrift av Granny Foster's kjøleskapsrulldeig (se oppskrift ovenfor), ferdig til Steg 5
- 22. Glasur, se oppskrift nedenfor
- 23. 1/4 kopp sukker
- 24. 1/4 kopp rømme
- 25. 2 spiseskjeer ferskpresset appelsinjuice
- 26. 2 spiseskjeer usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1Hvis du bruker denne deigen til å lage enten de klissete appelsin-kokos rullene eller de fantastiske pekannøtt-kyssene, gå videre til en av oppskriftene under Note.
- 2Bland sammen vann, gjær og 1 teskje sukker i en liten bolle; rør om for å blande. La stå på et lunt sted til det dannes små bobler på overflaten, ca. 5 minutter.
- 3I mellomtiden varmer du opp melken, 8 ss smør, salt og de resterende 2 teskjeene sukker i en liten kjele over svak varme. Kok under konstant omrøring til sukkeret er oppløst og smøret har smeltet. Pass på at blandingen ikke blir varmere enn 46 grader Celsius (115 grader Fahrenheit), ellers vil det drepe gjæren. Ta kjelen av varmen, og hell blandingen i en stor bolle; tilsett gjærblandingen. Rør til det er godt blandet.
- 4Tilsett 6 kopper mel, og rør til deigen blir myk. Det kan være nødvendig å tilsette de siste 1/2 koppen melet. Overfør deigen til en lett melet arbeidsflate, og elt til den er glatt, ca. 5 til 8 minutter.
- 5Smør en stor bolle lett med olje, og legg deigen i bollen. Dekk til, og la den heve på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, 30 til 45 minutter. På dette tidspunktet kan deigen oppbevares, tett dekket, i kjøleskapet i opptil 2 uker. La deigen komme til romtemperatur før du fortsetter med oppskriften.
- 6Slå ned deigen, og del den i to like deler. Legg på en ren arbeidsflate, og dekk løst med et kjøkkenhåndkle eller en snudd bolle. La hvile i 5 til 10 minutter.
- 7Note: Hvis du bruker denne deigen til å lage enten de klissete appelsin-kokos rullene eller de fantastiske pekannøtt-kyssene, gå videre til en av oppskriftene under.
- 8Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør en bakeplate lett med smør; sett til side.
- 9Smelt de resterende 3 ss smør; sett til side.
- 10Arbeid med ett stykke deig om gangen, og kjevle ut på en lett melet arbeidsflate til ca. 2 cm tykk. Bruk en 6 cm rund kakeutstikker til å kutte ut ca. 24 boller. Plasser bollene på den forberedte bakeplaten, og la dem heve til de har doblet seg i størrelse, 15 til 20 minutter. Pensle toppen lett med det smeltede smøret. Gjenta med resten av deigen.
- 11Stek til de er gyldne, 15 til 20 minutter. Server umiddelbart.
- 12Smør en rund, glassformet bakeform på 23 cm med 2 ss smør; sett til side.
- 13I en liten bolle, bland rosiner og bourbon, og la det trekke til de er oppblåste, ca. 20 minutter.
- 14I en annen liten bolle, bland kanel, 1/2 kopp brunt sukker og resten av 6 ss smør; sett til side.
- 15I en tredje liten bolle, bland resten av 3/4 kopp brunt sukker, honning og pekannøtter.
- 16Fordel blandingen jevnt i den forberedte bakeformen; sett til side.
- 17Kjevle ut deigen til en 30 x 15 cm stor rektangel, ca. 0,5 cm tykk.
- 18Fordel brunt sukker og smør-blandingen jevnt over deigen, og la det være en 2,5 cm bred kant.
- 19Sil av rosiner, og strø dem over brunsukker-blandingen.
- 20Begynn med den lange siden av deigen, og rull den sammen til en logg.
- 21Plasser loggen med skjøten ned, på en ren arbeidsflate.
- 22Bruk en skarp kniv til å skjære loggen i 2,5 cm tykke skiver på tvers.
- 23Overfør skivene, med snittflaten ned, til den forberedte bakeformen (skivene skal passe tett).
- 24Sett til side på et lunt sted, og la dem heve til de er lett oppblåste, 20 til 30 minutter.
- 25Forvarm ovnen til 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 26Sett bakeformen på en bakeplate med sider, og stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, og bollene er gyldne, 45 til 50 minutter.
- 27La avkjøle i 5 minutter. Mens de fortsatt er varme, legg en tallerken over formen, og snu den opp ned for å løsne.
- 28Server varm eller romtemperert.
- 29Yield: 12 boller.
- 30Forvarm ovnen til 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 31Smør en rund, glassformet bakeform på 23 cm med lett smør; sett til side.
- 32I en liten bolle, bland sukker, kokos og appelsinskall; sett til side.
- 33Bruk en kjevle, og kjevle ut deigen til en 30 cm runding, ca. 0,5 cm tykk.
- 34Pensle med det smeltede smøret; sett til side.
- 35Strø sukkerblandingen jevnt over deigen.
- 36Skjær deigen i 12 like store trekantede stykker.
- 37Rull opp trekantene fra den brede enden.
- 38Plasser dem i et pinwheel-mønster i den forberedte bakeformen.
- 39Dekk med et rent kjøkkenhåndkle, og la dem heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- 40Stek til de er gyldne, 25 til 30 minutter.
- 41Drypp glasuren over pinwheelene.
- 42Yield: 1 kake (9 tommer).
- 43I en middels stor kjele, bland alle ingrediensene.
- 44Kok under konstant omrøring over middels varme til sukkeret er oppløst.
- 45Øk varmen til høy, og la blandingen koke opp.
- 46Kok under konstant omrøring i ytterligere 3 minutter.
- 47Yield: 3/4 kopp.