Stekt andebryst med femkrydder og plommesaus
oppskrift på saftig andebryst krydret med fem-krydder, servert med en søt og syrlig plommevinssaus. perfekt for en sofistikert middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 10 unser benfri andebryst med skinn
- 2. 1 teskje femkrydderpulver
- 3. 1 spiseskje finhakket fersk ingefærrot
- 4. 3 vårløkhoder, bare den hvite delen, finhakket
- 5. Salt og pepper
- 6. 4 unser sesamolje
- 7. 2 kopper andebuljong eller hermetisk kyllingbuljong
- 8. 1 kopp plommesirup
- 9. 1 unser usaltet smør
Fremgangsmåte
- 11. Mariner and duckebrystet med 5-spice pulver, ingefærrot, vårløk, salt, pepper og sesamolje i minst 6 timer eller over natten.
- 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Varm opp en stekepanne på middels høy varme, uten å tilsette olje.
- 4Brun duckebrystet med skinnsiden ned, og stek til det er gyllent på begge sider.
- 5Overfør duckebrystet til en ovnsfast tallerken og stek det i ovnen i 10 minutter for medium rare.
- 6Hell av fettet fra pannen, tilsett plommesausvin, duckebuljong, smak til med salt og pepper, og la sausen redusere til omtrent 1 kopp.
- 7Rør inn smør i sausen, sett til side og hold den varm.
- 8Ta duckebrystet ut av ovnen og la det hvile i 5 minutter før det skjæres opp.