Stekt andebryst med femkrydder og plommesaus

Stekt andebryst med femkrydder og plommesaus

oppskrift på saftig andebryst krydret med fem-krydder, servert med en søt og syrlig plommevinssaus. perfekt for en sofistikert middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 10 unser benfri andebryst med skinn
  • 2. 1 teskje femkrydderpulver
  • 3. 1 spiseskje finhakket fersk ingefærrot
  • 4. 3 vårløkhoder, bare den hvite delen, finhakket
  • 5. Salt og pepper
  • 6. 4 unser sesamolje
  • 7. 2 kopper andebuljong eller hermetisk kyllingbuljong
  • 8. 1 kopp plommesirup
  • 9. 1 unser usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Mariner and duckebrystet med 5-spice pulver, ingefærrot, vårløk, salt, pepper og sesamolje i minst 6 timer eller over natten.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Varm opp en stekepanne på middels høy varme, uten å tilsette olje.
  4. 4Brun duckebrystet med skinnsiden ned, og stek til det er gyllent på begge sider.
  5. 5Overfør duckebrystet til en ovnsfast tallerken og stek det i ovnen i 10 minutter for medium rare.
  6. 6Hell av fettet fra pannen, tilsett plommesausvin, duckebuljong, smak til med salt og pepper, og la sausen redusere til omtrent 1 kopp.
  7. 7Rør inn smør i sausen, sett til side og hold den varm.
  8. 8Ta duckebrystet ut av ovnen og la det hvile i 5 minutter før det skjæres opp.