Crema Catalana
oppskrift på crema catalana, en tradisjonell spansk dessert med kremet konsistens og sprø karamellisert overflate. perfekt for en spesiell anledning eller som en søt avslutning på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 5 kopper melk
- 2. 4 striper appelsinskall
- 3. 2 kanelstenger
- 4. En klype salt
- 5. 8 store eggeplommer
- 6. 1 kopp sukker, pluss ekstra til karamellisering
- 7. 1 spiseskje maisstivelse
- 8. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: 10 små ramekiner på 5 unser
- 22. I en middels stor kjele, kok opp melk, appelsinskall, kanelstenger og salt. Skru ned varmen og la det småkoke i 3 minutter for å trekke smakene. I en stor bolle, pisk eggeplommene sammen med 1 kopp sukker til det blir lyst og luftig. Rør ut maisstivelsen i 1/2 kopp vann til en jevning, og pisk inn til det er godt blandet.
- 33. Fjern og kast appelsinskallet og kanelstengene fra melken. Mens du pisker kontinuerlig, gradvis tilsett melken i eggeblandingen. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp til kokepunktet over middels varme, mens du pisker hele tiden for å tykne, ca. 3 til 5 minutter. Sil kremen over i en stor bolle og rør inn vaniljen. Fordel kremen jevnt i de 10 ramekinene og jevn ut overflaten. La kremen avkjøles litt, deretter dekk ramekinene med plastfolie og sett dem i kjøleskapet til kremen er kald, minst 8 timer eller opptil 24 timer.
- 44. For å servere crema catalana, dryss hver ramekin jevnt med 2 teskjeer sukker. Bruk en kjøkkenbrenner til å smelte og karamellisere sukkeret til det blir brunt og sprøtt. Server umiddelbart.