Prisvinnende konkurranseoppskrift på grillet svinenakke

Prisvinnende konkurranseoppskrift på grillet svinenakke

Lær hvordan du lager en prisvinnende barbecue svinenakke med denne enkle oppskriften. Perfekt for konkurranser og grillfester. En smakfull og saftig rett som imponerer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 270 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • Én 8-punds svinebog
  • Saltlake, oppskrift følger
  • Hvitløkmarinade, oppskrift følger
  • Tørrkrydderblanding, oppskrift følger
  • Eplecider-mopp spray, oppskrift følger
  • Barbequesaus, oppskrift følger
  • 1 kopp eplejuice
  • 1/2 kopp vann
  • 1 ss Worcestershire-saus
  • 1 ss salt
  • 1 ss sukker, granulert
  • 1/2 kopp løk, hakket
  • 1/4 kopp vann
  • 1/4 kopp Worcestershire-saus
  • 3 ss pluss 1 ts hvitløk, grovhakket
  • 2 ss lavsaltet soyasaus
  • 1/2 kopp mørkbrunt sukker
  • 1/2 kopp søt paprika
  • 1/4 kopp kosher-salt
  • 1/4 kopp chilipulver
  • 1/4 kopp tørr sennep
  • 1 ss nykvernet svart pepper
  • 2 ss krabbekrydder (anbefalt: Old Bay)
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1 kopp eplejuice
  • 1 kopp vann
  • 1/4 kopp eplecidereddik
  • 2 ss rapsolje
  • 1/2 kopp røkt bacon, kuttet i rektangler ca. 2,5 cm lange og 1,3 cm brede
  • 1/2 kopp søt løk (f.eks. Vidalia eller Maui), finhakket
  • 5 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 2 ts nykvernet svart pepper
  • 1/4 ts malt nellik
  • 1/2 kopp mørkbrunt sukker
  • 1/2 kopp vann
  • 1 kopp tomatketchup
  • 1/4 kopp gul sennep
  • 1/2 kopp honning
  • 1/2 kopp aprikosmarmelade
  • 1/4 kopp eplejuice
  • Eplecidereddik

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: 4 kopper treflis, bløtlagt i vann i 1 time.
  2. 2Forvarm en kullgrill til 225 grader Fahrenheit. Forsiktig fordel kullene til én side, og tilsett deretter 1/2 kopp avrent treflis. Plasser 1 kopp vann i en metalldryppfat på motsatt side.
  3. 3Injiser svinekjøttet med saltlake omtrent hver 5 cm, og gni det deretter inn med marinade og dust med tørrrub. Plasser svinekjøttet direkte over dryppfatet på grillen, og kok. Husk å fylle på kullene etter hvert som temperaturen faller, og tilsett mer treflis etter hvert som røyken forsvinner, samt vann i dryppfatet.
  4. 4Etter 6 timer, spray svinekjøttet med eplecider-mopp hver halve time. Kok til en termometer plassert i den tykkeste delen av kjøttet når 195 grader Fahrenheit. Overfør til et fat, pensle med saus, og la hvile i 30 minutter. For servering, skjær i 1/2-punds porsjoner, legg på tallerkener og server med ekstra saus ved siden av.
  5. 5Bland alle ingrediensene i en bolle til salt og sukker er oppløst, og hell deretter over i en kjøttinjeksjonssprøyte for umiddelbar saltlaking, eller oppbevar i kjøleskap for senere bruk.
  6. 6Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til puré. Overfør til en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet til bruk.
  7. 7Bland alle ingrediensene i en middels stor bolle. Rør godt og oppbevar i en lufttett beholder for senere bruk.
  8. 8Bland alle ingrediensene i en middels stor bolle. Rør godt for å blande, og oppbevar i kjøleskapet til bruk.
  9. 9Varm opp oljen i en kjele over middels varme. Tilsett bacon og kok til det er brunt og sprøtt, ca. 4 minutter. Reduser varmen til lav, og tilsett løk, hvitløk, løkpulver, hvitløkpulver, svart pepper og nellik. Kok i ca. 5 minutter under konstant omrøring. Tilsett sukker og vann, og la det småkoke. Rør inn ketchup, sennep, honning, sylteagurk og juice, og la det småkoke i 20 minutter. Ta kjelen av varmen og smak til med eddik. Fjern baconet med en hullsleiv og kast det. Kjør blandingen glatt med en stavmikser, avkjøl og oppbevar til senere bruk.