
Gulasj
oppskrift på klassisk goulash, en smakfull og mettende rett som passer perfekt til kalde dager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund makaroni
- 2. 1 ½ pund magert kjøttdeig av storfe
- 3. 1 lite gult løk, hakket
- 4. 1 grønn paprika, hakket
- 5. 1 kopp skivede sopp
- 6. 1 (8,75 unser) boks hel mais, drenert
- 7. 1 (8 unser) boks erter, drenert
- 8. 1 (14,5 unser) boks hermetiske tomater, delt i to og drenert
- 9. 1 (14,5 unser) boks knuste tomater
- 10. 4 (6 unser) bokser tomatpuré
- 11. 2 (15 unser) bokser tomatsaus
- 12. 710 ml vann
- 13. 1 ss hakket hvitløk
- 14. 1 ss revet Parmesanost
- 15. 1 ss tørket persille
- 16. 1 ts salt
- 17. 1 ts svart pepper
- 18. 1/8 ts hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett makaroni og kok i 8 til 10 minutter eller til den er al dente; sil av vannet.
- 22. Brun kjøttdeigen i en stor kjele sammen med løk, grønn paprika og sopp; sil av overflødig fett. Tilsett mais, erter, hermetiske tomater, knuste tomater, tomatpuré, tomatsaus og vann. Rør om og la det koke opp over middels varme. Bland inn hvitløk, parmesanost, persille, salt, pepper, sukker, og la det småkoke i 20 til 25 minutter.
- 33. Bland den kokte makaroni med kjøttsausen. Server varm eller oppbevar i kjøleskapet til senere.