
Kjøttbrød
oppskrift på en saftig loaf of meat, perfekt for en mettende middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 egg
- 2. ½ pund kjøttdeig av storfe
- 3. ½ pund svinekjøtt
- 4. ½ pund kalvkjøtt
- 5. ¾ kopp barbecue-saus
- 6. ¾ kopp vanlig brødsmuler
- 7. 1 teskje hvitløkpulver
- 8. 1 teskje krydret salt
- 9. 1 teskje MSG, valgfritt
- 10. 1 teskje hvitt sukker
- 11. 4 spiseskjeer søt paprika
- 12. 4 spiseskjeer brunt sukker
- 13. 1 spiseskje hvitløkpulver
- 14. 1 spiseskje krydret salt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit.
- 22. Legg et stort ark med aluminiumsfolie på kjøkkenbenken. Knekk egget i midten av folien og legg alt kjøttet oppå egget. Arbeid egget inn i kjøttet og bland det godt sammen med hendene til det er jevnt fordelt. Flat ut kjøttet. Dekk blandingen med alle de resterende ingrediensene.
- 33. Arbeid alle ingrediensene godt sammen med hendene til det er jevnt blandet, ikke skynd deg. Flat ut blandingen til en stor hamburgerliknende form, og pass på at den er ganske jevn, maks 3,8 cm tykk. Del dekkingsingrediensene i to like deler.
- 44. Først strø hvitløkspulver, salt, paprika og sukker over toppen av kjøttdeigen/loftet. Snu loftet og gjenta på den andre siden. Plasser loftet på en stekestativ over en ildfast form slik at overflødig fett kan renne av under stekingen. Sett loftet midt i stativet og stek i 1 time. Sjekk ved å kutte i midten for å forsikre deg om at det er gjennomstekt; 1 time pleier å være nok, men hvis ikke, kan du kutte ut to tykke stykker fra midten og legge dem tilbake i ovnen i 10 eller 15 minutter.