Hello Fresh Mobile Banner
Kyllingfileter marinert i urter og grillet, servert med stekepansesaus

Kyllingfileter marinert i urter og grillet, servert med stekepansesaus

Lær å lage saftig herb-marinated grilled chicken paillards servert med en smakfull pan sauce. En enkel og deilige oppskrift for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 kyllingbryst uten ben og skinn, med innmat fjernet og eventuelle bruskskiver trimmet
  • 2. 1 sitron, revet skall og saften, 1 spiseskje av saften settes til side
  • 3. 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4. 1 liten sjalottløk, finhakket
  • 5. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 6. 3 spiseskjeer hakkede friske gressløk
  • 7. 3 spiseskjeer hakkede friske estragonblader
  • 8. 3 spiseskjeer hakkede friske persilleblader
  • 9. Salt, etter smak
  • 10. Pepper, etter smak
  • 11. 1/2 kopp hvitvin
  • 12. 1 kopp kyllingkraft
  • 13. 1 spiseskje kaldt smør

Fremgangsmåte

  1. 11. En etter en, plasser kyllingbrystene mellom to stykker plastfolie, eller inni en reseptfri plastpose, og bank dem med en kjøtthammer, kjevle eller tungbunnet panne til de er omtrent 1/2 tomme tykke. I en glassform, bland sitruszest og all, bortsett fra 1 spiseskje av sitronjuicen, med 1/4 kopp olivenolje, sjalottløk, hvitløk og litt mer enn 2 spiseskjeer av hver av de hakkede friske urtene. (Sett til side resten av de hakkede urtene.) Tilsett de bankede kyllingbrystene i urtemarinaden og vend dem godt slik at de dekkes. Krydre rikelig med salt og pepper, dekk formen med plastfolie, og la det marinere i kjøleskapet i minst 20 minutter og opptil 1 time.
  2. 22. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i en stor stekepanne over høy varme. Legg kyllingbrystene i pannen og kok, snu en gang, til de er gjennomstekt og har en gyllenbrun overflate på begge sider, omtrent 4 til 5 minutter per side. Kok kyllingbrystene to av gangen hvis pannen er for liten. Overfør til et serveringsfat og hold varm.
  3. 33. Tilsett den resterende 1 spiseskjeen sitronjuice og hvitvin i pannen, skrap opp eventuelle brune biper, og la det koke inn til det nesten er tørt. Tilsett kyllingkraften og la det redusere til halvparten. Ta pannen av varmen, og rør inn de reserverte urtene og det kalde smøret, og sirkuler for å smelte smøret og tykne sausen. Hell sausen over kyllingpaillardene og server umiddelbart.