Indiske doughnuts

Indiske doughnuts

oppskrift på indian doughnuts – sprø og saftige kaker som passer perfekt til enhver anledning. lær hvordan du lager dem steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper helmelk, melk med 2 prosent fett eller 1 prosent fett
  • 2. 2/3 kopp gult maismel
  • 3. 1 kopp mel, pluss mer etter behov
  • 4. 1 1/2 kopper sukker
  • 5. 1 teskje bakepulver
  • 6. 1/2 teskje kanel
  • 7. 1/8 teskje muskatnøtt
  • 8. 1/2 teskje salt
  • 9. 1/3 kopp (5 1/3 spiseskjeer) usaltet smør, smeltet
  • 10. 1 egg, pisket
  • 11. Vegetabilsk olje til dypsteking
  • 12. Melis (sukkerpulver)

Fremgangsmåte

  1. 1I en kjele, varm opp melken over middels varme til den akkurat begynner å koke, og slå deretter av varmen umiddelbart. Legg maismelet i en stor bolle. Tilsett den varme melken og bland forsiktig. Sikt sammen 1 kopp mel, sukker, bakepulver, kanel, muskatnøtt og salt. Rør inn det smeltede smøret og egget i maismelet. Bland melblandingen inn i maismelet og rør godt. Hvis deigen ikke binder seg, tilsett mer mel, én spiseskje om gangen. Deigen skal være fast nok til å håndtere, men hold den myk ved å bruke så lite mel som mulig.
  2. 2Legg deigen i en bolle, dekk til og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Smør hendene dine, og vend deigen ut på en lett melet overflate. Bruk hendene til å rulle deigen til pølser med en diameter på 2,5 cm. Skjær pølsene i 3,8 cm lange stykker med en kniv.
  3. 3I mellomtiden, varm opp oljen i en dypfryer (eller minst 5 cm olje i en dyp, tung gryte) til 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Ikke overoppvarm, ellers vil ikke smultringene bli gjennomstekt. Arbeid i porsjoner for å unngå overfylling av gryten, og stek smultringene, snu dem av og til, til de er gyldne og sprø, ca. 4–5 minutter. La dem renne av på papirhåndklær, dryss lett med melis, og server umiddelbart.