Mandelpuddingkake med sitron

Mandelpuddingkake med sitron

Lær hvordan du lager en deilig mandelpoundkake med sitronsmak. Enkel oppskrift perfekt for kaker og dessert. Passer til helgen eller feiringer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp aromatisk mandelolje
  • 2. 5 spiseskjeer usaltet smør, myknet til romtemperatur
  • 3. 3/4 kopp sukker
  • 4. 340 gram mandelmasse, delt i biter
  • 5. 2 store sitroner, revet skall og saft
  • 6. 5 store egg
  • 7. 1/2 kopp mel blandet med 1 teskje bakepulver
  • 8. 1/3 kopp sitronsaft
  • 9. 2 spiseskjeer sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Bruk en spiseskje eller så av mandeloljen til å lett smøre bunnen av en 20 cm rund kakeform. Legg et bakepapir i bunnen, og smør dette lett med omtrent en spiseskje av oljen. Dryss over mel og rist av det overskytende.
  2. 22. Med en elektrisk mikser pisk smør, resten av oljen (ca. 1/3 kopp) og sukker sammen til det er luftig, ca. 4 minutter. Tilsett mandelmass, sitrusskall og saft, og pisk til det er jevnt. Rør inn eggene ett om gangen, og sørg for at hvert egg er godt innarbeidet før du tilsetter det neste. Vend inn mel og bakepulver forsiktig.
  3. 33. Hell røren i den forberedte formen og stek i en forvarmet ovn på 160 °C i 50–55 minutter, eller til en kakepinne kommer ut nesten ren. Mens kaken steker, bland sammen glasurens ingredienser i en liten kjele, og rør over middels varme til sukkeret er oppløst. Ta av varmen og la det avkjøles.
  4. 44. Når kaken er ferdig, avkjøl den på en rist i 15 minutter, og snu den deretter ut av formen for å avkjøle helt. Overfør kaken, med toppen opp, til et fat og pensle glasuren over toppen slik at den trekker inn. Kaken kan lages opptil to dager i forveien. Pakk den inn i plastfolie og oppbevar ved romtemperatur.