Krydret aubergine
oppskrift på spicy eggplant som er perfekt for en smakfull middag eller forrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer kyllingbuljong
- 2. 1 spiseskje hoisinsaus
- 3. 1 spiseskje soyasaus
- 4. 2 teskjeer kinesisk svart eddik
- 5. 2 teskjeer plommesaus
- 6. 4 kinesiske auberginer (ca. 450 gram), stilker fjernet
- 7. Vegetabilsk olje til dypsteking
- 8. 2 teskjeer finhakket hvitløk
- 9. 1 teskje finhakket ingefær
- 10. 4 tørkede hele chilipepper
- 11. 2 grønne løk, kuttet i 5 cm lange biter
- 12. 1/4 pund kjøttdeig av svin
- 13. Hakket koriander eller skivet grønn løk
Fremgangsmåte
- 11. Bland sausens ingredienser i en liten bolle; rør godt.
- 22. Bruk en grønnsaksskreller til å fjerne 1-tommers striper av auberginens skall, og la det være igjen en 1-tommers stripe mellom hver. Del auberginen i fire deler på langs, og kutt hver del i 3-tommers biter på tvers.
- 33. Hell nok olje i en 2-liters kjele til å fylle 3 tommer. Varm opp til 175 grader Celsius. Dypp auberginen i oljen i porsjoner og fritér til den er gyllenbrun, ca. 3 minutter. Ta opp med en hullsleiv og la renne av på kjøkkenpapir.
- 44. Sett en wok på høy varme til den er varm. Tilsett 1 spiseskje fritteolje og sving den rundt for å dekke sidene. Ha i hvitløk, ingefær, tørkede chili og grønn løk; kok under omrøring til det dufter, ca. 30 sekunder. Tilsett kjøttdeigen og kok, og bruk baken av en skje til å bryte opp kjøttet, til det er brunt og smuldrende. Ha i sausen og la det småkoke. Tilsett den stekte auberginen og rør for å dekke den med sausen. Fordel på et varmt serveringsfat. Server med koriander eller grønn løk som garnityr.