Stekt svinenakke med sprø skorpe
en enkel oppskrift på ovnsbakt svinenakke med urter og grønnsaker. perfekt som hovedrett for helgen eller hverdagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 svinefileter (ca. 680 gram)
- 2. 2 teskjeer kosher salt
- 3. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 4. 3 spiseskjeer olivenolje
- 5. Bourbon-glasur, oppskrift følger
- 6. Braisert rødkål, oppskrift følger
- 7. 1 spiseskje olivenolje
- 8. 2 sjalottløk, hakket
- 9. 2 hvitløksfedd, hakket
- 10. 2 kopper brunt sukker
- 11. 3/4 kopp balsamicoeddik
- 12. 1/2 kopp rødvin
- 13. 1/2 kopp eplecider
- 14. 2 teskjeer grønne pepperkorn*
- 15. 1 laurbærblad
- 16. 1 kopp plommetomater med frø og hakket
- 17. 1/2 kopp hakket rød paprika
- 18. 5 kvister italiensk persille
- 19. 3 spiseskjeer soyasaus
- 20. 1 1/2 unser bourbon
- 21. *Kan finnes i spesialbutikker for matvarer.
- 22. 1 spiseskje olivenolje
- 23. 3 store løk, tynne skiver (ca. 900 gram)
- 24. 1/4 teskje malt kanel
- 25. 1/4 teskje malt nellik
- 26. 1/4 teskje malt spisskummen
- 27. 1 liten rødkål, tynne skiver (ca. 450 gram)
- 28. 1/4 kopp eplecider
- 29. 1/4 kopp brunt sukker
- 30. 1/4 kopp rødvinseddik
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: En ovnsfast stekepanne.
- 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 33. Krydre svinenyen med salt og pepper. Varm opp olivenoljen i en ovnsfast stekepanne over høy varme og brun svinenyen på alle sider. Sett pannen inn i ovnen og stek svinenyen i 8 til 10 minutter. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det opp. Skjær på skrå, og del hver indrefilet i 4 eller 5 biter.
- 44. I en middels stor kjele, varm opp oljen over middels varme og tilsett sjalottløk og hvitløk. Kok til de er myke, men ikke brune. Tilsett brunt sukker, balsamico, rødvin, eplecider, grønne pepperkorn, laurbærblad, tomater, paprika, persille og soyasaus. La det småkoke til det er redusert til halvparten.
- 55. Sil sausen og tilsett bourbon. Server varm over skivet svinenyte eller koteletter.
- 66. I en stor kjele, varm opp olivenoljen over middels-høy varme og surr løken til den er myk. Tilsett kanel, nellik og spisskummen, og kok i 30 sekunder. Bland inn kål og surr i 5 minutter, til den er wiltet. Tilsett cider, sukker og eddik. Dekk til og la det småkoke på lav varme til kålen er mør, ca. 20 minutter. Server varm.