Hello Fresh Mobile Banner
Aubergine-lasagne

Aubergine-lasagne

dypdykk i hvordan du lager eggplant lasagna, en deilig og sunn rett som passer perfekt til hverdag eller helg. lær steg-for-steg oppskrift og tips.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 aubergine, skivet tynt og utblandet
  • 2. 1/4 kopp grovt salt
  • 3. 3/4 kopp vegetabilsk olje
  • 4. 2 kopper tomatpuré
  • 5. 2 teskjeer oregano
  • 6. 1 spiseskje hakket hvitløk
  • 7. 2 kopper revet mozzarellaost
  • 8. 1/2 kopp Parmesanost
  • 9. Pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader.
  2. 2Bruk en mandolin eller en tynn kniv, og skjær auberginen i tynne skiver på langs.
  3. 3Vend auberginskivene i ¼ kopp grovt salt.
  4. 4Overfør auberginen til en sil og la den stå over natten. (Dette vil fjerne overflødig vann fra auberginen og gjøre den sprø når den stekes.)
  5. 5Børst av saltet fra auberginskivene.
  6. 6Varm opp olje i en stor stekepanne til omtrent 180 grader.
  7. 7Friter forsiktig auberginskivene i oljen til de er gylne og sprø, ca. 30 sekunder på hver side.
  8. 8La skivene renne av på kjøkkenpapir, og sett til side til de skal brukes.
  9. 9I en middels bolle blander du 2 kopper tomatpuré, oregano og 1 spiseskje hakket hvitløk.
  10. 10Smak til med salt og pepper.
  11. 11Smør en 20x20 cm (8x8 tommer) ildfast form, og legg auberginskivene i bunnen av formen.
  12. 12Strø litt av mozzarellaosten blandet med parmesanost, pepper, og hell tomatsausen over osten.
  13. 13Gjenta prosessen til formen er full, lagvis.
  14. 14Stek lasagnen i 20 til 25 minutter, til osten er smeltet og gyllenbrun.