Aubergine-lasagne
dypdykk i hvordan du lager eggplant lasagna, en deilig og sunn rett som passer perfekt til hverdag eller helg. lær steg-for-steg oppskrift og tips.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 aubergine, skivet tynt og utblandet
- 2. 1/4 kopp grovt salt
- 3. 3/4 kopp vegetabilsk olje
- 4. 2 kopper tomatpuré
- 5. 2 teskjeer oregano
- 6. 1 spiseskje hakket hvitløk
- 7. 2 kopper revet mozzarellaost
- 8. 1/2 kopp Parmesanost
- 9. Pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader.
- 2Bruk en mandolin eller en tynn kniv, og skjær auberginen i tynne skiver på langs.
- 3Vend auberginskivene i ¼ kopp grovt salt.
- 4Overfør auberginen til en sil og la den stå over natten. (Dette vil fjerne overflødig vann fra auberginen og gjøre den sprø når den stekes.)
- 5Børst av saltet fra auberginskivene.
- 6Varm opp olje i en stor stekepanne til omtrent 180 grader.
- 7Friter forsiktig auberginskivene i oljen til de er gylne og sprø, ca. 30 sekunder på hver side.
- 8La skivene renne av på kjøkkenpapir, og sett til side til de skal brukes.
- 9I en middels bolle blander du 2 kopper tomatpuré, oregano og 1 spiseskje hakket hvitløk.
- 10Smak til med salt og pepper.
- 11Smør en 20x20 cm (8x8 tommer) ildfast form, og legg auberginskivene i bunnen av formen.
- 12Strø litt av mozzarellaosten blandet med parmesanost, pepper, og hell tomatsausen over osten.
- 13Gjenta prosessen til formen er full, lagvis.
- 14Stek lasagnen i 20 til 25 minutter, til osten er smeltet og gyllenbrun.