"Uerstattelige" cupcakes
oppdag hvordan du lager de mest fantastiske og unike cupcakes som er perfekte for enhver anledning. en enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. Smørefritt spray
- 2. 1 kopp tørkede kirsebær
- 3. 1/3 kopp sukker
- 4. Én 250 grams pakke shortbread-kjeks
- 5. 1/2 smørstykke, myknet
- 6. 2 kopper granulert sukker
- 7. 1 ¾ kopp hvetemel
- 8. ¾ kopp ekstra-brun kakaopulver
- 9. 2 teskjeer bakepulver
- 10. 1 teskje natron
- 11. 1 teskje salt
- 12. 1 kopp kulturmelk, rystet
- 13. ½ kopp olivenoljeblanding med hjertehelsefordeler, for eksempel Smart Balance
- 14. 1 teskje naturlig kirsebærekstrakt
- 15. 1 teskje Madagascar-vaniljeekstrakt
- 16. 2 egg, romtempererte
- 17. 1 kopp espresso (2 teskjeer espressopulver blandet i 1 kopp kaldt vann)
- 18. Én 600 grams krukke Amarena-kirsebær i sirup
- 19. 1 kopp melkesjokolade
- 20. 2 smørstykker, saltet, avkjølt
- 21. ¼ kopp rømme
- 22. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 23. 1 ¼ kopper siktet melis
- 24. 1 kopp mørk sjokolade til godteri
- 25. Spiselig blekk
- 26. 1 unse gullstøv
- 27. 1 kopp assorterte metalliske sjokoladekuler
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kle to dusin mini-muffinsformer med metall- eller papirlokker og spray med matolje.
- 22. Til bunnen: I en food processor utstyrt med knivblad, tilsett kirsebærene, sukker, kjeks og smør. Puls til det blir en pasta som henger sammen når du klemmer den mellom fingrene. Trykk 1 spiseskje av bunnen ned i de forberedte formene.
- 33. Til cupcakesene: Sikt sukker, mel, kakao, natron, bakepulver og salt i en bolle med en stavmikser utstyrt med flat visp. I en annen bolle, bland kulturmelk, olje, ekstrakter og egg med en visp til det er godt blandet. Med mikseren på lav hastighet, hell sakte de våte ingrediensene i de tørre, og rør til alt er godt blandet. Fortsett med lav hastighet, hell sakte espressoen i og rør bare til den er innarbeidet, og skrap ned sidene av bollen med en slikkepott.
- 44. Bruk en liten iskremkopp, fyll formene tre fjerdedeler fulle med røre. Slipp en avrent kirsebær midt i hver cupcake. Stek og avkjøl cupcakesene helt; metall-lokker stekes i 11 minutter, og papirlokker i 9 minutter.
- 55. Til glasuren: For å smelte sjokoladen, plasser den i et dobbelkoker over småkokevann på lav varme i 5 til 10 minutter. Rør av og til til den er helt glatt og ingen sjokoladebiter er igjen. Ta den av varmen og la den avkjøle til lunken, 5 til 15 minutter.
- 66. I en stor bolle, pisk smøret til det er kremaktig med en elektrisk håndmikser på middels hastighet, ca. 3 minutter. Tilsett rømme, vanilje og melis, og pisk til glatt. Rør inn den avkjølte, smeltede sjokoladen og pisk til en kremet konsistens. Fyll en sprøytepose utstyrt med en liten rund tipp og sett til side for montering.
- 77. Til sjokoladepynt: Smelt sjokoladen i dobbelkoker som beskrevet over. Legg former på et bakepapirkledd stekebrett. Bruk en skje til å fylle formene helt opp med sjokolade. Sett i fryseren i 3 minutter. Når du tar dem ut, snu forsiktig formen over et bakepapir. Sjokoladen skal løsne uten problemer, men hvis de setter seg fast, bank formen forsiktig mot benken eller bøy den litt, så løsner de. Trykk lett på den spiselige blekka med teksten "priceless" for å få den til å feste seg på sjokoladen. Avslutt med å påføre et tynt lag gullstøv på kantene av "priceless"-merket.
- 88. For montering: Pynt toppen av hver cupcake rikelig med sjokolade- og rømmeglasur. Pynt med "priceless"-merker og dryss over metalliske sjokoladekuler.