Røkt kjøttkake

Røkt kjøttkake

oppskrift på en smakfull røkt kjøttbrød, perfekt som hovedrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp ketchup
  • 2. 1/4 kopp tomatpuré
  • 3. 1 teskje eplecidereddik
  • 4. 1 teskje Worcestershire-saus
  • 5. 1/2 teskje chipotle-pulver
  • 6. 170 gram barbecue-smakende maischips (ca. 3 kopper)
  • 7. 3 store egg, lett pisket
  • 8. 2 hvitløksfedd, finrevet
  • 9. 1 liten løk, revet på rivjern
  • 10. 450 gram storfekjøtt, karbonadedeig
  • 11. 450 gram svinekjøtt, karbonadedeig
  • 12. 450 gram kalkunkjøtt, karbonadedeig
  • 13. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 14. Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en elektrisk eller kullgrill med røykovn, hickory- eller epletrechips som er bløtlagt i vann i minst 1 time.
  2. 22. Bløtlegg trechipsene i vann i minst en time, og sil deretter av vannet.
  3. 33. Visp sammen ketchup, tomatpuré, eddik, Worcestershire-saus og chipotle-pulver i en stor bolle. Ta ut omtrent en tredjedel av blandingen og sett den til side til glasuren.
  4. 44. Kjør maischipsene i en food processor til de er finmalt, og overfør dem deretter til en stor bolle. Tilsett ketchup-blandingen sammen med eggene. Rør godt sammen og la det stå i ca. 10 minutter, slik at maischipsene får myknet seg. Tilsett hvitløk, løk, storfekjøtt, svinekjøtt, kalkun, 1 ss salt og et par runder med pepper. Bruk hendene til å blande godt til alt er jevnt fordelt.
  5. 55. Legg ut et langt stykke aluminiumsfolie og form kjøttblandingen til en avlang brødform, ca. 25 cm lang og 5 cm tykk. Legg et nytt stykke folie over, og klem og brett inn kantene slik at de er lukket. Stikk flere hull på begge sider av foliepakken.
  6. 66. Forbered røykeovnen med de avsilte trechipsene, og varm opp til 135°C (275°F) i henhold til produsentens instruksjoner. Sett inn en dryppskål. Røyk i ca. 1 time og 30–45 minutter, eller til kjøttdeigen har en kjernetemperatur på ca. 54°C (130°F). Åpne foliepakken og trekk den tilbake, og pensle deretter den reserverte glasuren over toppen. Fortsett å røyke til kjøttdeigen har en indre temperatur på 74°C (165°F), ca. 1 time og 25–30 minutter til.
  7. 77. La kjøttkaken hvile i ca. 10 minutter, skjær deretter i skiver og server.