Hvitvin-dampede blåskjell
Lær hvordan du lager hvittvinsdampede blåskjell med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller lett hovedrett. Rask og enkel tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/3 kopp sjalottløk
- 3 pund blåskjell, renset og børstet
- 2 kopper hvitvin (halv flaske)
- 1 kopp hakkede tomater
Fremgangsmåte
- 1I en stor panne, varm opp olivenolje. Tilsett sjalottløk og kok til den er gjennomsiktig, ca. 3 minutter. Legg i blåskjell og hvitvin. Dekk til og damp blåskjellene til de åpner seg, ca. 5 til 7 minutter. Rør inn tomater. Fjern fra varmen. Server med crusty brød.