asparges

asparges

Lær hvordan du enkelt kan tilberede asparges med vår enkle oppskrift. Perfekt for en sunn forrett eller hovedrett. Oppdag tips for sesongens beste asparges!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund medium eller jumbo asparges, trimmet
  • 2. Grovt salt og nykvernet svart pepper
  • 3. Usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp: 2. Kok opp 1 tomme saltet vann i en stor stekepanne. Legg asparges i ett lag. Kok til de er møre, omtrent 5 minutter for medium og 7 minutter for jumbo. Sil av vannet og overfør til et serveringsfat. Strø over salt og pepper, og legg en klatt smør på toppen. 3. Damp: 4. Kok opp 1 tomme saltet vann i bunnen av en aspargesskummer. Plasser aspargesen i kurven med stilkenden ned. Damp jumbo-asparges til de er møre, omtrent 5 minutter for medium og 7 minutter for jumbo. Ta ut aspargesen og overfør til et serveringsfat. Strø over salt og pepper, og legg en klatt smør på toppen.