Røstet laks
oppskrift på perfekt bakt laks med smakfulle krydder, enkel å lage og sunn for kroppen. ideell for en rask og næringsrik middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 (5-ounce) bit laks med skinn
- 2. 1 teskje ekstra jomfru olivenolje pluss litt til å dryppe over
- 3. 1/2 spiseskje hakket frisk gressløk
- 4. 1/2 spiseskje ferske estragonblader, valgfritt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 22. Gni laksen inn med 1 teskje olje og krydre med salt og pepper.
- 3Stek, med skinnsiden ned, på en bakeplate dekket med aluminiumsfolie i øvre del av ovnen til fisken er akkurat gjennomstekt, ca. 12 minutter.
- 4Del laksen i to på tvers, løft deretter kjøttet av skinnet med en metallspatel og legg det på en tallerken.
- 5Kast skinnet, og drypp deretter laksen med olje og strø over urter.