Røstet laks

Røstet laks

oppskrift på perfekt bakt laks med smakfulle krydder, enkel å lage og sunn for kroppen. ideell for en rask og næringsrik middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (5-ounce) bit laks med skinn
  • 2. 1 teskje ekstra jomfru olivenolje pluss litt til å dryppe over
  • 3. 1/2 spiseskje hakket frisk gressløk
  • 4. 1/2 spiseskje ferske estragonblader, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  2. 22. Gni laksen inn med 1 teskje olje og krydre med salt og pepper.
  3. 3Stek, med skinnsiden ned, på en bakeplate dekket med aluminiumsfolie i øvre del av ovnen til fisken er akkurat gjennomstekt, ca. 12 minutter.
  4. 4Del laksen i to på tvers, løft deretter kjøttet av skinnet med en metallspatel og legg det på en tallerken.
  5. 5Kast skinnet, og drypp deretter laksen med olje og strø over urter.