Pasta alla Norma
oppskrift på pasta alla norma, en klassisk siciliansk pasta med aubergine, tomat og ricotta. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 løk, finhakket
- 2. 1 gulrot, skrelt og finhakket
- 3. 1 selleristang, finhakket
- 4. 2 hvitløksfedd, tynne skiver
- 5. 1 boks (ca. 450 g) tomatpuré
- 6. 1 kopp kyllingkraft
- 7. Grovt havsalt
- 8. Rød pepperflak, etter smak
- 9. 1 aubergine, i terninger
- 10. 4 ss rapsolje
- 11. 1 pakke (ca. 450 g) tørket penne rigate
- 12. 1/4 kopp revet Parmigiano-Reggiano
- 13. 1/4 kopp revet Pecorino Romano
- 14. 1/4 kopp ricotta salata, skåret i strimler med en ostehøvel
- 15. Noen friske basilikumblader, chiffonade, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. For å lage den krydrede marinara-sausen: Bland løk, gulrot, selleri, hvitløk, tomatpuré og buljong i en stor, dyp kjele og kok over middels varme til det er redusert med en tredjedel. Tilsett salt og rød pepperflak etter smak.
- 22. For auberginene: Varm opp 4 spiseskjeer rapsolje i en stor stekepanne over middels høy varme, og stek auberginene. La dem renne av på kjøkkenpapir og strø over havsalt.
- 33. Rør de kokte auberginene inn i marinara-sausen. Hold sausen varm.
- 44. For pastaen:
- 55. Kok opp en stor kjele med saltet vann og kok pastaen til den er al dente, ca. 6 til 8 minutter. Sil av vannet og bland pastaen inn i marinara-sausen. Rør inn de revne ostene.
- 66. Fordel pastaen på tallerkener og topp med en stripe ricotta salata og litt fersk basilikum.