Naanbrød
lær hvordan du lager myke og luftige naanbrød hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt som tilbehør til curry eller tikka masala.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 teskje salt
- 2. 8 kopper hvetemel
- 3. 1 teskje bakepulver
- 4. 2 spiseskjeer sukker
- 5. 1 kopp helmelk
- 6. 2 egg
- 7. 8 spiseskjeer rapsolje, delt
- 8. Kaldt vann, etter behov
Fremgangsmåte
- 11. Sikt salt, mel og bakepulver ned i en stor bolle. I en annen bolle blander du sukker, melk, egg og halvparten av oljen. Hell melkeblandingen i midten av melblandingen og elt sammen. Hvis deigen virker litt tørr, tilsett litt kaldt vann. Deigen skal være myk og smidig.
- 22. Tilsett resten av oljen og elt igjen, deretter dekk til og la den hvile i 15 minutter. Etter 15 minutter, elt deigen igjen. Dekk til og la den hvile i 2 til 3 timer.
- 33. Omtrent en halvtime før naanene skal brukes, forvarm ovnen til 250°C (500°F) og legg en lett smurt pizzastein inn i ovnen.
- 44. Del deigen i boller og la dem hvile i 5 minutter. Form deretter bollene til flate ovale former og legg dem på toppen av pizzasteinen. Stek deigen til den er puffet opp og gjennomstekt, ca. 8 til 10 minutter, avhengig av tykkelsen. Ta dem ut av steinen og legg dem på et serveringsfat. Server varme.