Naanbrød

Naanbrød

lær hvordan du lager myke og luftige naanbrød hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt som tilbehør til curry eller tikka masala.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 teskje salt
  • 2. 8 kopper hvetemel
  • 3. 1 teskje bakepulver
  • 4. 2 spiseskjeer sukker
  • 5. 1 kopp helmelk
  • 6. 2 egg
  • 7. 8 spiseskjeer rapsolje, delt
  • 8. Kaldt vann, etter behov

Fremgangsmåte

  1. 11. Sikt salt, mel og bakepulver ned i en stor bolle. I en annen bolle blander du sukker, melk, egg og halvparten av oljen. Hell melkeblandingen i midten av melblandingen og elt sammen. Hvis deigen virker litt tørr, tilsett litt kaldt vann. Deigen skal være myk og smidig.
  2. 22. Tilsett resten av oljen og elt igjen, deretter dekk til og la den hvile i 15 minutter. Etter 15 minutter, elt deigen igjen. Dekk til og la den hvile i 2 til 3 timer.
  3. 33. Omtrent en halvtime før naanene skal brukes, forvarm ovnen til 250°C (500°F) og legg en lett smurt pizzastein inn i ovnen.
  4. 44. Del deigen i boller og la dem hvile i 5 minutter. Form deretter bollene til flate ovale former og legg dem på toppen av pizzasteinen. Stek deigen til den er puffet opp og gjennomstekt, ca. 8 til 10 minutter, avhengig av tykkelsen. Ta dem ut av steinen og legg dem på et serveringsfat. Server varme.