Krydret kylling- og kokosnøttcurry
Lær hvordan du lager en deilig krydret kylling kokos curry. Perfekt for en varmende middag med smak av kokos og krydder. Enkelt steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer ghee, oppskrift følger
- 2. 2 mellomstore løk, hakket
- 3. En 1-tommers bit ingefær, skrelt og finhakket
- 4. 4 hvitløksfedd, finhakket
- 5. 2 spiseskjeer tomatpuré
- 6. 2 spiseskjeer karri pulver, oppskrift følger
- 7. 1 kanelstang
- 8. 1 til 3 tørkede røde chili
- 9. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 10. To bokser á 425 gram usøtet kokosmelk
- 11. 2 kopper kyllingkraft
- 12. 4 tomater, frøet og hakket
- 13. 6 kyllingbryst uten skinn og ben, skåret i 2,5 cm brede strimler
- 14. 1/4 kopp korianderblader, pluss mer til pynt
- 15. 1 sitron, saftet
- 16. Mynteblader, til pynt
- 17. 450 gram usaltet smør
- 18. 2 spiseskjeer korianderfrø
- 19. 1 spiseskje spisskummenfrø
- 20. 1 spiseskje kardemommefrø
- 21. 1 spiseskje hele svarte pepperkorn
- 22. 1 teskje fennikelfrø
- 23. 1 teskje sennepsfrø
- 24. 1/2 teskje hele nellikspiker
- 25. 2 tørkede røde chili, knust i biter, frøene fjernet
- 26. 2 spiseskjeer gurkemeie
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: flere lag med osteklede
- 22. Varm ghee i en stor, tykkbunnet gryte over middels lav varme. Tilsett løk, ingefær og hvitløk, og kok sakte til løken er veldig myk, omtrent 15 minutter. Tilsett tomatpuré, karri, kanelstang og chili, og rør godt; smak til med salt og pepper. Hell i kokosmelk og kyllingkraft, og la det koke opp igjen. La det småkoke til sausen har tyknet, ca. 20 minutter. Tilsett tomater, kylling, koriander og halvparten av sitronsaften; la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 10–15 minutter. Smak til og juster krydderet med sitronsaft, salt og pepper. Pynt med koriander- og mynteblader.
- 33. Sett smøret i en tykkbunnet kjele over middels lav varme. Smelt smøret sakte, og pass på at det ikke suser eller blir brunt. Øk varmen og la smøret koke opp. Når overflaten er dekket av skum, rør forsiktig og skru ned varmen til laveste nivå. La det småkoke forsiktig, uten lokk og uten å røre, i 45 minutter, til melkestoffene i bunnen av kjelen har blitt gyllenbrune og smøret på toppen er gjennomsiktig. Sil ghee gjennom en sikt dekket med flere lag osteklede. Ghee skal være helt klart og lukte nøtteaktig; hell det på en glasskrukke og forsegle godt.
- 44. Rist koriander, spisskummen, kardemomme, pepperkorn, fennikel, sennep, nellik og chili i en liten tørr stekepanne over middels lav varme til de dufter godt, ca. 2 minutter. Mal de ristede krydderne sammen i en ren kaffekvern eller kryddermølle til et fint pulver. Tilsett gurkemeie og kjør en rask runde til for å blande det inn. Bruk karrypulveret umiddelbart, eller oppbevar det i en lufttett krukke i opptil én måned.