Peruviansk ceviche
Lær hvordan du lager en deilig peruvian ceviche med fersk sjømat, sitrus og krydder. Perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 Roma-tomater, frøet og hakket
- 2. 2 stilker selleri, kuttet i små terninger
- 3. 1 agurk, skrelt, frøet og hakket i små terninger
- 4. 1 rød løk, hakket
- 5. 1/2 kopp grovhakket fersk koriander
- 6. 1/2 kopp limesaft (3 til 4 lime)
- 7. 2 teskjeer finhakket fersk ingefær
- 8. 1 teskje finhakket hvitløk
- 9. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 10. Én 425 grams boks hvit mais, drenert
- 11. 2 spiseskjeer aji amarillo-paste
- 12. 3 laurbærblad
- 13. Saften av 2 lime
- 14. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 15. 450 gram store reker (21/25), skrellet og renset
- 16. 2 til 3 avokadoer, hakket
- 17. Stekt peruansk mais, for eksempel Amazonas, til servering (se Kok's Note)
Fremgangsmåte
- 11. For salsaen: Bland tomatene, selleri, agurk, løk og koriander i en blandingsbolle.
- 22. Tilsett limesaft, ingefær, hvitløk og salt og pepper etter smak. Rør inn mais og aji amarillo-paste. Bland godt.
- 33. For cevichen: I en separat bolle, tilsett laurbærblad, limesaft, litt salt og pepper, og 5 kopper vann. Ha i reken og vend dem forsiktig slik at de dekkes. Den sitronsyren i limesaften vil koke rekene på omtrent 3 til 5 minutter. Når rekene blir ugjennomsiktige, tar du dem ut og legger dem på is for å stoppe kokeprosessen.
- 44. For å servere, legg litt avocado på hver tallerken. Topp med 6 til 7 reker og litt av salsaen. Pynt med litt peruansk mais.