Svine- og hjorteterrin
Lær hvordan du lager en deilig pork and venison terrine. Perfekt for en elegant forrett eller selskapsmat. Enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1. 2 pund svinekam eller -skulder
- 2. 1 pund hjortekjøtt, helst grytekjøtt
- 3. 1 pund kyllinglever, renset for galle
- 4. 1 stor løk
- 5. 2 hvitløksfedd
- 6. Flere kvister fersk timian
- 7. Flere kvister fersk persille
- 8. 2 teskjeer salt
- 9. 2 teskjeer malt svart pepper
- 10. 2 egg
- 11. 1/4 kopp kremfløte
- 12. 1/4 kopp brandy
- 13. 3 spiseskjeer mel
- 14. 1/2 teskje malt kanel
- 15. 1/2 teskje malt muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 325 grader. Pass kjøttskulene av svin og hjort gjennom den mellomste silen på en kjøttkvern for en grov kvern. Plasser kyllingleveren i en food processor og puls til en fin pasta. Kombiner leveren, svinekjøttet og hjortekjøttet i en stor bolle som er avkjølt i kjøleskapet. Hakk løk, hvitløk, timian og persille i food processoren til de er veldig finhakket, og tilsett i kjøttblandingen i den kalde bollen. Bland inn salt, pepper, egg, fløte, brandy, mel, kanel og muskat, og tilsett i kjøttdeigen. Bland godt og la hele blandingen hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Kle en stor loaf-tin med plastfolie, hell i terrinblandingen og jevn ut ved å presse ned for å sikre et jevnt lag. Kok terrinen i et vannbad i ovnen ved å varme opp litt vann i en tekanne, plasser den forberedte terrinen i en stekeplate som er satt i ovnen, og hell det varme vannet i stekeplaten, vær forsiktig så du ikke får vann i terrinen. Stek i ca. 90 minutter eller til kjøttet har en indre temperatur på 155 grader. Ta ut av ovnen og avkjøl. Legg et stykke plastfolie over terrinen, og stikk hull i plasten slik at varm luft kan slippe ut. Legg 2 til 3 pund vekt (som tørkede bønner i posen) oppå plastfolien for å presse og komprimere terrinen, og sett den i kjøleskapet over natten. Ta ut av ovnen og avkjøl. Oppbevar i kjøleskapet over natten og server kald med sennep, sylteagurk og grønn beansalat.