Huevos Rancheros
oppskrift på huevos rancheros, en tradisjonell meksikansk frokostrett med egg, tacos og salsa. enkel å lage og perfekt for en smakfull start på dagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 2 små tomater
- 2. 1 liten løk
- 3. 1 middels jalapeño, hakket
- 4. 2 fedd hvitløk; 1 hakket, 1 knust
- 5. 1/2 teskje hot sauce
- 6. 1 teskje malt spisskummen
- 7. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 8. 2 spiseskjeer pluss 2 teskjeer ekstra jomfruolivenolje
- 9. 1 boks på 440 gram svarte bønner, drenert og skylt
- 10. 4 store egg
- 11. 4 mais-tortillas på 15 cm, varmet
- 12. 1/2 kopp smuldret fetaost
- 13. 1/4 kopp hakket frisk koriander
Fremgangsmåte
- 11. Forbered salsaen: Sett et rivjern i en stor bolle; riv tomatene og løken i bollen. Tilsett jalapeño, hakket hvitløk, hot sauce, spisskummen og salt og pepper etter smak. Varm opp en middels stor stekepanne på lav varme og tilsett 2 teskjeer olivenolje. Stek salsaen i oljen til den tykner litt, ca. 3 minutter. Ta den av varmen og sett til side. Ha bønnene i den samme pannen sammen med den knuste hvitløken, 1/2 kopp varmt vann og en klype salt; kok på lav varme til de er gjennomvarme, og mos litt med en gaffel. I mellomtiden varmer du opp de resterende 2 spiseskjeene med olje i en annen stekepanne. Stek eggene med plommen opp; krydre med pepper. Legg en varm tortilla på hver tallerken. Fordel bønnene på dem, og topp med et stekt egg, litt salsa og ost. Strø over koriander og server med den resterende salsaen. 2. Fotograf: Con Poulos