Grillet kalkun
Lær hvordan du griller kalkun perfekt med vår enkle oppskrift. Ideell for sommergrilling og helgefeiringer. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 105 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 kopper kosher salt
- 1/4 kopp lyst brunt sukker
- 1 fersk kalkun (12 pund)
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Løs opp saltet og sukkeret i 2 gallon kaldt vann i en stor (minst 16 kvart) gryte eller en ren bøtte. (Du kan også tilsette friske urter som rosmarin, timian eller laurbærblad, eller aromatiske ingredienser som løk og hvitløk.)
- 3Legg i kalkunen, dekk til og sett i kjøleskapet, eller plasser den på et veldig kaldt sted (som holder mellom 0 og 4 grader Celsius) i minst 12 timer og opp til 24 timer.
- 4Ta kalkunen ut av saltlaken 1 time før grilling. Skyll godt under kaldt vann og tørk av for å fjerne saltet.
- 5Forbered en kullgrill for indirekte grilling. Temperaturen inne i grillen bør være 175 grader Celsius.
- 6Plasser kalkunen på grillen, dekk til og grill til en øyetermometer som er satt inn i låret viser 175 grader Fahrenheit (ca. 79 grader Celsius), hvilket tar mellom 2 timer og 15 minutter til 2 ½ time.
- 7La kalkunen hvile i 1 time før den skjæres opp.