Cheeseburger-salat

Cheeseburger-salat

Lær hvordan du lager en deilig cheeseburger salat med denne enkle oppskriften. Perfekt for en mettende og frisk hovedrett på sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund kjøttdeig av storfe
  • 1/3 kopp ketchup, eller mer etter behov
  • 2 spiseskjeer barbecue-saus, eller mer etter behov
  • 1 spiseskje Dijon- eller sterk sennep, eller mer etter behov
  • 1 teskje gul sennep, eller mer etter behov
  • 8 spiseskjeer (1 stang) smør
  • 4 hamburgerbrød med sesamfrø, skåret i 1-tommers terninger
  • 2 hoder romaine- eller grønn salat, revet
  • 1 kopp revet skarp Cheddar
  • 4 Roma-tomater, hakket
  • 8 dillpicklespeiler, skåret i terninger
  • 1 rød løk, skivet

Fremgangsmåte

  1. 1Brun kjøttet i en stor stekepanne over middels varme, i 8 til 10 minutter. Fjern det fra varmen og sil av fettet. Tilsett ketchup, barbecue-saus og sennep i kjøttet, og rør godt sammen. Smak til og tilsett mer av det du synes det trenger. Hold det varmt.
  2. 2Smelt 1/4 av en smørblokk (2 spiseskjeer) i en separat stekepanne over lav varme, og tilsett brødterningene. Vend dem godt i smøret. Rist krutongene i pannen på lav varme i 10 til 12 minutter, og tilsett 1/4 av en smørblokk (2 spiseskjeer) hver gang et par minutter, helt til hele smørblokken er brukt opp. (Dette sørger for at alle krutongene trekker til seg smøret og blir fine og sprø.)
  3. 3For å montere: Legg litt revet salat på hver tallerken. Fordel en god mengde av kjøttblandingen, og topp med rikelig med revet Cheddar. Tilsett hakket tomat, biter av sylteagurk og skiver av rødløk oppå. Avslutt med å strø varme krutonger rundt hele tallerkenen. Server umiddelbart.