Caprese-en

Caprese-en

oppskrift på den klassiske caprese-salaten med tomat, mozzarella og basilikum. en frisk og smakfull forrett perfekt for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 bunt(er) fersk italiensk flatbladpersille
  • 4 fedd hvitløk
  • Skallet av 1/2 sitron
  • En kvist fersk oregano, blader plukket
  • En kvist fersk timian, blader plukket
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 1 spiseskje grovkvernet pepper
  • 1 teskje ristet korianderfrø
  • 10 spiseskjeer olivenolje
  • Salt
  • 2 skiver tyktskåret fransk brød (surdeigsbrød eller annet godt skivet brød kan brukes)
  • 1 spiseskje revet fersk mozzarella
  • 1 moden heirloom-tomat, skivet
  • 1 1/2 teskjeer persillesalat (finhakket persille, hvitløk, pepper og vårløk)

Fremgangsmåte

  1. 1Til pesto: Finhakk persille og hvitløk. Tilsett sitrusskall, urter, sitronsaft, pepper, korianderfrø og salt etter smak i en bolle og bland godt. Tilsett persille og hvitløk. Kjør til en fin pasta, mens du sakte heller i olivenoljen.
  2. 2Til smørbrødet: Forvarm en grill eller grillpanne til middels varme. Når pestoen er ferdig, legg de fine brødskivene på grillen. Legg alle smørbrødingredienser på én skive av brødet, først mozzarella. Etter omtrent 5 minutter bør mozzarellaen være smeltet, og brødet ha fått en fin sprøhet med litt mørkere karamellisering. Legg den andre skiven på toppen, og nyt!
  3. 3Denne oppskriften er levert av en profesjonell kokk eller restaurant og kan ha blitt redusert fra en større oppskrift. Kokkene ved Food Network Kitchens har ikke testet denne oppskriften i de angitte proporsjonene, og vi kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.