
Caprese-en
oppskrift på den klassiske caprese-salaten med tomat, mozzarella og basilikum. en frisk og smakfull forrett perfekt for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 bunt(er) fersk italiensk flatbladpersille
- 4 fedd hvitløk
- Skallet av 1/2 sitron
- En kvist fersk oregano, blader plukket
- En kvist fersk timian, blader plukket
- 1 spiseskje sitronsaft
- 1 spiseskje grovkvernet pepper
- 1 teskje ristet korianderfrø
- 10 spiseskjeer olivenolje
- Salt
- 2 skiver tyktskåret fransk brød (surdeigsbrød eller annet godt skivet brød kan brukes)
- 1 spiseskje revet fersk mozzarella
- 1 moden heirloom-tomat, skivet
- 1 1/2 teskjeer persillesalat (finhakket persille, hvitløk, pepper og vårløk)
Fremgangsmåte
- 1Til pesto: Finhakk persille og hvitløk. Tilsett sitrusskall, urter, sitronsaft, pepper, korianderfrø og salt etter smak i en bolle og bland godt. Tilsett persille og hvitløk. Kjør til en fin pasta, mens du sakte heller i olivenoljen.
- 2Til smørbrødet: Forvarm en grill eller grillpanne til middels varme. Når pestoen er ferdig, legg de fine brødskivene på grillen. Legg alle smørbrødingredienser på én skive av brødet, først mozzarella. Etter omtrent 5 minutter bør mozzarellaen være smeltet, og brødet ha fått en fin sprøhet med litt mørkere karamellisering. Legg den andre skiven på toppen, og nyt!
- 3Denne oppskriften er levert av en profesjonell kokk eller restaurant og kan ha blitt redusert fra en større oppskrift. Kokkene ved Food Network Kitchens har ikke testet denne oppskriften i de angitte proporsjonene, og vi kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.