Kylling, tre måter

Kylling, tre måter

Oppdag tre ulike måter å tilberede kylling på. Enkle og smakfulle oppskrifter for enhver anledning. Perfekt for middagen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 (3-punds) kyllinger
  • 2 gulrøtter, hakket
  • 2 stilker selleri, hakket
  • 1 løk, delt i fire
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 laurbærblad
  • 10 svarte pepperkorn
  • 1 kopp hvitvin
  • 4 kyllingbryst, uten ben og skinn* (Se Kok's Note)
  • Kosher-salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 ss usaltet smør
  • 8 kvister fersk timian
  • 1/4 kopp hvitvin
  • 2 hvitløksfedd, delt i to
  • 1 ss kyllingkraft
  • 4 kopper hakket, kokt kylling
  • 1/2 kopp finhakket selleri
  • 1/2 kopp finhakket løk
  • 1 ss finhakkede selleriblad
  • 1 ss hakket persilleblad
  • 2 ss majones
  • 1 ts Dijon-sennep
  • 1 ts hvitvinseddik
  • Kosher-salt
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Først: Skjær bryststykkene fra kyllingen og oppbevar dem i kjøleskapet til du er klar til å bruke dem.
  2. 2For kraften: Legg resten av de to kyllingene i en stor gryte. Dekk dem med kaldt vann. Kok opp vannet og la det småkoke over middels høy varme, men la det ikke koke kraftig. Skum av fett og skum som stiger til overflaten. Når vannet småkoker, tilsett gulrot, selleri, løk, hvitløk, laurbærblad, pepperkorn og hvitvin. La det småkoke forsiktig i 3 til 4 timer. Ta kyllingen ut av gryten, la den avkjøle, dekk den til, og sett den i kjøleskapet. Sil kraften gjennom en fin sil og oppbevar den i kjøleskapet til den skal brukes. Kraften kan også fryses.
  3. 3For de kokte brystene: Krydre bryststykkene med salt og pepper. Legg hver bryst i en liten plastpose med glidelås. Fordel smør, timian, vin, hvitløk og kyllingkraft jevnt i posene. Press ut all luft og lukk posene godt. Oppbevar dem i kjøleskapet til de skal kokes.
  4. 4Kok opp en stor kjele med vann over høy varme, og reduser deretter varmen til lav, slik at vannet småkoker. Legg posene i vannet og sørg for at de er helt nedsenket; pass på at plasten ikke kommer i kontakt med kanten av gryten, ellers kan den smelte. La dem småkoke, rør av og til, til kyllingen er fast og gjennomkokt, ca. 10 minutter. Ta posene ut av vannet og server kyllingen umiddelbart, med væsken i posene som saus.
  5. 5For salaten: Riv kjøttet av den avkjølte kyllingen, og kast skinn og bein. Skjær kjøttet i små biter og legg dem i en bolle. Tilsett selleri, løk, selleriblad, persille, majones, sennep, eddik, salt og pepper etter smak. Bland godt til alt er jevnt fordelt. Server med salatblader eller lag en sandwich.