Stekt kalkunbryst
Lær hvordan du lager en saftig og velsmakende roast turkey breast med denne enkle oppskriften. Perfekt for middagen! Tips og triks inkluderer marinering og riktig steketid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 105 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (ca. 2,7 til 3,2 kg) kalkunbryst på ben, skylt og tørket
- 1/4 kopp usaltet smør, myknet
- Aromastoffer og krydder (anbefalt: hvitløk, ferske urter, sitrusskall, krydder osv.)
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 stilker selleri, kuttet i 5 cm store biter
- 2 små gulrøtter, skrellet og kuttet i 5 cm biter
- 2 små løk, skrellet og delt i fire
- Variasjoner av stekt kalkunbryst, oppskrifter følger
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 2I en liten bolle, bland det myke smøret med valgte aromater, krydder og salt og pepper.
- 3Forsiktig løft skinnet fra kjøttet og gni halvparten av det krydrede smøret direkte på kalkunbrystet. Gni resten av det krydrede smøret på skinnet. Krydre kalkunen rikelig med salt og nykvernet svart pepper.
- 4Strø grønnsakene i bunnen av en stekeplate som er akkurat stor nok til å romme kalkunen. Sett kjøttet med brystet opp i fatet. Stek i omtrent 2 timer, eller til en hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av brystet viser 70 grader Celsius (160 grader Fahrenheit). Overfør kalkunen til et skjærebrett og dekk løst med aluminiumsfolie i 20 minutter. Brysttemperaturen vil fortsette å stige mens den hviler. Skjær opp brystet og server med stekesjyen.
- 5Steketid for en kalkunbryst stekt i en ovn på 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit):
- 6Ustuffet, en kalkun på 900–1350 gram vil steke i 1 1/2 til 2 timer.
- 7Ustuffet, en kalkun på 1800–2700 gram vil steke i 1 1/2 til 2 1/4 timer.
- 8Ustuffet, en kalkun på 3200–3600 gram vil steke i 2 1/4 til 3 1/4 timer; hvis den er fylt, vil den steke i 3 til 4 timer.
- 9Sitron og Timian: Krydre smøret med 3 spiseskjeer ferske timianblader, 1 teskje sitronsaft og 1 teskje sitronzest.
- 10Honningglasert: Krydre smøret med 1/2 teskje malt kanel, 1/4 teskje muskatnøtt og 2 spiseskjeer honning.
- 11Soyasaus og Ingefær: Krydre smøret med 2 teskjeer finhakket fersk ingefær, 2 teskjeer soyasaus og 3 hvitløksfedd, finhakket.