Waldorfsalat
Lær hvordan du lager en klassisk waldorf salat med frukt, nøtter og kremet dressing. Perfekt for sommer- og høstmåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp valnøtt-halvdelinger
- 1/2 kopp fettfri yoghurt
- 2 spiseskjeer lett majones
- 2 spiseskjeer finhakket fersk flatbladpersille
- 1 teskje honning
- 1/2 sitron, finrevet skall
- Nykvernet svart pepper
- 2 store, sprø epler, som Gala
- 2 stilker selleri (med blader), skåret i 1/2 tommers biter (bladene hakket)
- 1/4 kopp gule rosiner
- 1/2 sitron, presset saft
- 1 hode Boston-salat, trimmet, vasket og tørket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Fordel nøttene på et bakepapirkledd stekebrett og rist dem i ovnen i 8 til 10 minutter. La dem avkjøle, og knus dem i små biter.
- 3Visp sammen yoghurt, majones, persille, honning og sitronskall i en stor bolle, og krydre rikelig med pepper.
- 4Del eplene i to, fjern kjernen og skjær dem i 2 cm store biter, med skallet på. Tilsett eplene, selleri og rosiner i bollen, og hell over sitronsaften; vend deretter inn dressingen. Dekk til og sett i kjøleskapet hvis det ikke skal serveres med en gang.
- 5Når det er klart til servering, vend inn valnøttene i salaten. Legg salatbladene på et stort fat, eller fordel dem på fire salatfat. Legg salaten oppå salatbladene og server.