Gulrotpuré
Lær hvordan du lager en myk og smakfull gulrotpuré. Perfekt som tilbehør til kjøtt eller som en sunn snack for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 store gulrøtter
- 1/2 kopp kremet yoghurt, avrent
- 3 hvitløksfedd, most med salt
- 1 sitron
- 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 spiseskje hakket fersk mynte, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader. Skrell gulrøttene og skjær dem i 1,5 cm tykke skiver. Legg dem i en ovnsfast kjele, dekk til og stek til de er møre, ca. 15 minutter.
- 2I mellomtiden blander du i en liten bolle yoghurt, hvitløk, saften av 1/2 sitron, muskatnøtt, samt salt og pepper etter smak. Mos gulrøttene i en blender eller food processor til de er jevne, og tilsett resten av sitronsaften og olivenoljen. Smak til med salt.
- 3Hell gulrotpuréen over på et serveringsfat, og topp med yoghurtsausen. Pynt med fersk mynte.