Gulrotpuré

Gulrotpuré

Lær hvordan du lager en myk og smakfull gulrotpuré. Perfekt som tilbehør til kjøtt eller som en sunn snack for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 6 store gulrøtter
  • 1/2 kopp kremet yoghurt, avrent
  • 3 hvitløksfedd, most med salt
  • 1 sitron
  • 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 spiseskje hakket fersk mynte, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader. Skrell gulrøttene og skjær dem i 1,5 cm tykke skiver. Legg dem i en ovnsfast kjele, dekk til og stek til de er møre, ca. 15 minutter.
  2. 2I mellomtiden blander du i en liten bolle yoghurt, hvitløk, saften av 1/2 sitron, muskatnøtt, samt salt og pepper etter smak. Mos gulrøttene i en blender eller food processor til de er jevne, og tilsett resten av sitronsaften og olivenoljen. Smak til med salt.
  3. 3Hell gulrotpuréen over på et serveringsfat, og topp med yoghurtsausen. Pynt med fersk mynte.