Svenske kjøttboller med krydret plommesaus
Lær hvordan du lager smakfulle svenske kjøttboller med en krydret plommesaus. Perfekt for en varm middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp fin, tørr brødsmuler
- 3/4 kopp kremfløte
- 1 1/2 spiseskje olivenolje
- 1 middels gul løk, finhakket
- 2/3 kopp kjøttdeig av storfe
- 2/3 kopp kjøttdeig av kalv
- 2/3 kopp kjøttdeig av svin
- 2 spiseskje honning
- 1 stort egg
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3 spiseskje smør
- 1 stort sjalottløk, finhakket
- 1/2 rød paprika, finhakket
- 6 sylteagurker, uten stein og finhakket
- 2 kopper kyllingkraft
- 1/4 kopp plommesaus pluss 2 spiseskjeer
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, bland sammen brødsmuler og 1/2 kopp kremfløte. Rør med en gaffel til det er jevnt. Sett til side. I en liten stekepanne over middels varme, varm opp oljen og tilsett løken. Surr til den er myk, men ikke brunet, ca. 5 minutter. I en stor bolle, bland sammen storfekjøtt, kalv, svinekjøtt, honning, kokt løk og egg. Krydre med salt og pepper etter smak. Tilsett brødsmule- og kremfløtesblandingen i kjøttet, og bland godt. Med våte hender (for å forhindre at kjøttet kleber seg), form kjøttboller på størrelse med en golfball. Hvis kjøttet er for mykt til å forme, kan det tilsettes mer brødsmuler i blandingen. Fortsett å forme kjøttboller, og legg dem på en tallerken som er børstet med vann. Det vil bli omtrent 24 kjøttboller. I en stor stekepanne over middels høy varme, smelt smøret og tilsett kjøttbollene. Stek dem til de er brune på alle sider, og gjennomstekte, ca. 7 minutter. Ta dem ut og legg dem på en tallerken, og kast fettet i pannen. Sett pannen tilbake på varmen, og tilsett sjalottløk, rød paprika og plommer. Surr til de er myke og lett brunet. Tilsett kyllingkraft, og deretter resten av 1/4 kopp kremfløte. Rør inn plommesausen, og krydre med salt og pepper etter smak. Legg kjøttbollene i sausen og la det småkoke over middels varme til sausen tykner litt og kjøttbollene er gjennomvarme, ca. 5 minutter. Server.