Svenske kjøttboller med krydret plommesaus

Svenske kjøttboller med krydret plommesaus

Lær hvordan du lager smakfulle svenske kjøttboller med en krydret plommesaus. Perfekt for en varm middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp fin, tørr brødsmuler
  • 3/4 kopp kremfløte
  • 1 1/2 spiseskje olivenolje
  • 1 middels gul løk, finhakket
  • 2/3 kopp kjøttdeig av storfe
  • 2/3 kopp kjøttdeig av kalv
  • 2/3 kopp kjøttdeig av svin
  • 2 spiseskje honning
  • 1 stort egg
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3 spiseskje smør
  • 1 stort sjalottløk, finhakket
  • 1/2 rød paprika, finhakket
  • 6 sylteagurker, uten stein og finhakket
  • 2 kopper kyllingkraft
  • 1/4 kopp plommesaus pluss 2 spiseskjeer

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle, bland sammen brødsmuler og 1/2 kopp kremfløte. Rør med en gaffel til det er jevnt. Sett til side. I en liten stekepanne over middels varme, varm opp oljen og tilsett løken. Surr til den er myk, men ikke brunet, ca. 5 minutter. I en stor bolle, bland sammen storfekjøtt, kalv, svinekjøtt, honning, kokt løk og egg. Krydre med salt og pepper etter smak. Tilsett brødsmule- og kremfløtesblandingen i kjøttet, og bland godt. Med våte hender (for å forhindre at kjøttet kleber seg), form kjøttboller på størrelse med en golfball. Hvis kjøttet er for mykt til å forme, kan det tilsettes mer brødsmuler i blandingen. Fortsett å forme kjøttboller, og legg dem på en tallerken som er børstet med vann. Det vil bli omtrent 24 kjøttboller. I en stor stekepanne over middels høy varme, smelt smøret og tilsett kjøttbollene. Stek dem til de er brune på alle sider, og gjennomstekte, ca. 7 minutter. Ta dem ut og legg dem på en tallerken, og kast fettet i pannen. Sett pannen tilbake på varmen, og tilsett sjalottløk, rød paprika og plommer. Surr til de er myke og lett brunet. Tilsett kyllingkraft, og deretter resten av 1/4 kopp kremfløte. Rør inn plommesausen, og krydre med salt og pepper etter smak. Legg kjøttbollene i sausen og la det småkoke over middels varme til sausen tykner litt og kjøttbollene er gjennomvarme, ca. 5 minutter. Server.