
Langtidskokt grønnsakslasagne
Lær hvordan du lager en deilig og sunn vegetarisk lasagne i slow-cooker. Enkelt, smakfullt og perfekt for en travel hverdag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 260 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- Non-stick koke spray
- 4 kopper marinara-saus
- 8 til 9 lasagneplater (helst fullkorn)
- 2 1/4 kopper lettmelkricottaost
- 3/4 kopp erter, tint hvis frosne
- 3 kopper babyspinatblader
- 3 kopper skivet zucchini (fra omtrent 3 til 4 små zucchini)
- 3/4 kopp revet mozzarellaost
- Hakket fersk persille, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Spray innsiden av en slow cooker lett med non-stick kokespray. Fordel 1/2 kopp marinara-saus i bunnen av slow cookeren, deretter legger du et lag med pasta (du kan måtte kutte eller bryte pastaen for å få den til å passe i ett lag).
- 2Dekk pastaen med 3/4 kopp ricottaost, 1/4 kopp erter, 1 kopp babyspinatblader, 1 kopp skivet zucchini og 3/4 kopp marinara-saus. Gjenta med to til lag med pasta, ricotta, grønnsaker og saus; du vil ha totalt tre lag. Avslutt med et siste lag pasta, resten av marinara-sausen og mozzarellaosten.
- 3Dekk til med lokk og kok på høy varme i 3 timer eller 5 til 6 timer på lav varme. Slå av slow cookeren og la lasagnen hvile i minst 30 minutter før servering (dette gjør at den setter seg).
- 4Pynt med persille og server.