Quesadillas med svinekjøtt og søtpotet

Quesadillas med svinekjøtt og søtpotet

Lær hvordan du lager deilige pork-sweet potato quesadillas. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 middels søtpotet
  • 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 1/2 pund kjøttdeig av svin
  • 1 1/2 teskje ancho-chili pulver
  • Kosher-salt
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 bunt vårløk, hakket
  • 1/2 kopp fersk koriander, hakket
  • 4 burritostørrelse mel-tortillas
  • 2 kopper revet meksikansk osteblanding (eller 1 kopp revet cheddar og 1 kopp revet jack-ost)
  • Skivede syltede jalapeños og rømme, til servering (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader F. Stikk hull på søtpoteten et par ganger med en gaffel og mikrobølgeovn den til den er myk, 7 til 10 minutter. La den avkjøle litt, fjern deretter skinnet og mos kjøttet med en gaffel; sett til side.
  2. 2Varm opp 1 spiseskje smør i en stor non-stick panne over middels høy varme. Tilsett svinekjøttet, chilipulver og 1 teskje salt, og kok opp, mens du deler opp kjøttet, til det er brunt, ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk, søtpotet og vårløk, og kok under omrøring i ytterligere 2 minutter. Rør inn koriander og smak til med salt. Overfør blandingen til en bolle.
  3. 3Tørk ut pannen; tilsett 1/2 spiseskje smør og la det smelte over middels høy varme. Legg en tortilla i pannen, fordel en fjerdedel av svinekjøttblandingen på den ene halvdelen, og topp med 1/2 kopp ost. Brett tortillaen over fyllet og stek til quesadillaen er gyllen, 1 til 2 minutter på hver side. Overfør til et stekebrett og sett i ovnen for å holde den varm. Gjenta for å lage 3 til. Skjær i båter og server med sylteagurkjalapeños og rømme, hvis ønskelig.
  4. 4Fotograf: Antonis Achilleos