Quesadillas med svinekjøtt og søtpotet
Lær hvordan du lager deilige pork-sweet potato quesadillas. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 middels søtpotet
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- 1/2 pund kjøttdeig av svin
- 1 1/2 teskje ancho-chili pulver
- Kosher-salt
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 bunt vårløk, hakket
- 1/2 kopp fersk koriander, hakket
- 4 burritostørrelse mel-tortillas
- 2 kopper revet meksikansk osteblanding (eller 1 kopp revet cheddar og 1 kopp revet jack-ost)
- Skivede syltede jalapeños og rømme, til servering (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader F. Stikk hull på søtpoteten et par ganger med en gaffel og mikrobølgeovn den til den er myk, 7 til 10 minutter. La den avkjøle litt, fjern deretter skinnet og mos kjøttet med en gaffel; sett til side.
- 2Varm opp 1 spiseskje smør i en stor non-stick panne over middels høy varme. Tilsett svinekjøttet, chilipulver og 1 teskje salt, og kok opp, mens du deler opp kjøttet, til det er brunt, ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk, søtpotet og vårløk, og kok under omrøring i ytterligere 2 minutter. Rør inn koriander og smak til med salt. Overfør blandingen til en bolle.
- 3Tørk ut pannen; tilsett 1/2 spiseskje smør og la det smelte over middels høy varme. Legg en tortilla i pannen, fordel en fjerdedel av svinekjøttblandingen på den ene halvdelen, og topp med 1/2 kopp ost. Brett tortillaen over fyllet og stek til quesadillaen er gyllen, 1 til 2 minutter på hver side. Overfør til et stekebrett og sett i ovnen for å holde den varm. Gjenta for å lage 3 til. Skjær i båter og server med sylteagurkjalapeños og rømme, hvis ønskelig.
- 4Fotograf: Antonis Achilleos