Maple Pecan Bakt Brie

Maple Pecan Bakt Brie

Lær hvordan du lager en deilig maple pecan baked brie. Perfekt forretter til fest eller helgekosen. Enkelt, raskt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 (16-ounce) hjul med Brie
  • 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør
  • 2 spiseskjeer pakket brunt sukker
  • 1/3 kopp ren lønnesirup
  • 1 kopp ristet og hakket pekannøtt
  • 1 teskje grovmalt svart pepper
  • Kjeks, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2Skjær av den øverste skorpen på Brie-osten (det er enklest å gjøre dette etter at den har vært i fryseren i omtrent 20 minutter). Hvis Brie-osten kom i en treeske, returner den til den opprinnelige beholderen. Hvis ikke, lag en midlertidig "boks" av noen lag aluminiumsfolie, og la toppen av Brie-osten være synlig.
  3. 3Plasser osten på et stekebrett med kant. Stek til den er varm og seig, i 15 til 20 minutter. Ta den ut av ovnen og la den avkjøle i 20 minutter før servering. Overfør forsiktig til et serveringsfat; du vil unngå at skorpen punkteres, hvis mulig.
  4. 4Mens Brie-osten avkjøles, lag pralinesausen. Smelt smøret i en kjele over middels varme. Tilsett brunt sukker, lønnesirup og pekannøtter. Kok opp, rør konstant, til alle ingrediensene er godt blandet, i 3 til 5 minutter. Rør inn grovmalt svart pepper og ta kjelen av varmen. La blandingen avkjøle i 5 til 10 minutter, til den har tyknet litt. Hell den varme sausen over den stekte osten. (Det kan bli igjen litt pralinesaus.) Server med ulike typer kjeks.