
Maple Pecan Bakt Brie
Lær hvordan du lager en deilig maple pecan baked brie. Perfekt forretter til fest eller helgekosen. Enkelt, raskt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. 1 (16-ounce) hjul med Brie
- 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør
- 2 spiseskjeer pakket brunt sukker
- 1/3 kopp ren lønnesirup
- 1 kopp ristet og hakket pekannøtt
- 1 teskje grovmalt svart pepper
- Kjeks, til servering
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Skjær av den øverste skorpen på Brie-osten (det er enklest å gjøre dette etter at den har vært i fryseren i omtrent 20 minutter). Hvis Brie-osten kom i en treeske, returner den til den opprinnelige beholderen. Hvis ikke, lag en midlertidig "boks" av noen lag aluminiumsfolie, og la toppen av Brie-osten være synlig.
- 3Plasser osten på et stekebrett med kant. Stek til den er varm og seig, i 15 til 20 minutter. Ta den ut av ovnen og la den avkjøle i 20 minutter før servering. Overfør forsiktig til et serveringsfat; du vil unngå at skorpen punkteres, hvis mulig.
- 4Mens Brie-osten avkjøles, lag pralinesausen. Smelt smøret i en kjele over middels varme. Tilsett brunt sukker, lønnesirup og pekannøtter. Kok opp, rør konstant, til alle ingrediensene er godt blandet, i 3 til 5 minutter. Rør inn grovmalt svart pepper og ta kjelen av varmen. La blandingen avkjøle i 5 til 10 minutter, til den har tyknet litt. Hell den varme sausen over den stekte osten. (Det kan bli igjen litt pralinesaus.) Server med ulike typer kjeks.