Steak Frite med skinnpomfritt og ovnsbakt hvitløkssmør
en smakfull oppskrift på steak frite med skinn-til-fries og ovnsbakt hvitløkssmør. enkel å lage, perfekt for en god middag eller festmåltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 unse balsamicoeddik
- 1/2 unse olivenolje
- En klype kosher salt
- En klype malt svart pepper
- 1 spiseskje hakket persille, pluss 1 spiseskje
- 5 unse entrecôte, banket ut til scallopini (kan erstatte rundbiff, London broil eller biffkjøtt)
- 10 unse pommes frites med skinn
- 2 spiseskjeer revet Parmesan
- 4 spiseskjeer Ristet Hvitløkssmør, oppskrift følger
- 4 unse smør, romtemperert
- 1 unse olivenolje
- 2 spiseskjeer most ristet hvitløk
- 2 spiseskjeer hakket basilikum
- 1 teskje sitronsaft
- 1 teskje kosher salt
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 1 spiseskje hakket persille
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en frityrgryte til 180 grader Celsius.
- 2Bland balsamicoeddik, olivenolje, salt, pepper og 1 spiseskje persille. Legg i biffen og la den marinere i minst 2 timer.
- 3Brun eller grill den marinerte indrefileten på høy varme i 45 sekunder på hver side, og skjær den deretter i 1/4-tommers strimler.
- 4Stek pommes frites med skallet på til de er veldig sprø. La dem renne av på en tallerken med papirhåndkle. Bland pommes frites og sirloin sammen med hvitløkssmør, Parmesan og resten av den hakkede persillen.
- 5Bruk baksiden av en gaffel til å blande alle ingrediensene godt sammen til de er jevnt fordelt.