Tomatsuppe med spinat
oppskrift på en velsmakende tomat- og spinatsuppe. enkel, rask og sunn rett perfekt for en lett lunsj eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer extra virgin olivenolje (EVOO), to sirkler rundt pannen
- 1 stor sjalottløk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 1 (800 gram) boks hakkede tomater i juice, avrent
- 1 boks knuste tomater, 800 gram
- 2 kopper god kvalitet grønnsaksbuljong, tilgjengelig i suppeavdelingen
- 1/2 pose på ti unser med vasket spinat, stilkene fjernet og spinaten hakket med kniv
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en middels stor suppegryte over middels varme. Tilsett olje, sjalottløk og hvitløk. Surr i 5 minutter. Tilsett avdryppede tomater og knuste tomater, rør om. Hell i kraften og rør for å blande suppen. Tilsett spinat i håndfuller for å få den til å visne og blande den med suppen. Krydre suppen med salt og pepper etter smak. La suppen koke opp, skru ned varmen og la den småkoke i 10 til 15 minutter for å redusere den.