Grillet lammeloin med kaffirlime-peanøttsaus og Gado Gado-salat
Oppdag en spennende oppskrift på grillet lammefilet servert med frisk kaffirlimepeanøttsaus og tradisjonell gado gado salat. Perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 lammeribbe, uten bein, med silverskinn fjernet
- 1 kopp rapsolje
- 8 hvitløksfedd
- 4 skiver ingefær
- 4 thai fuglerøyk chili
- 6 sjalottløk
- 1/4 kopp fersk limesaft
- Salt og svart pepper etter smak
- 1 ½ kopp ristede peanøtter
- 1/4 kopp stekte sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 5 thai fuglerøyk chili
- 1 ss finhakket galangal
- 1 ss sukker
- 1 ts kosher salt
- 2 lime, presset
- 4 kaffirlimeblader
- 1/4 kopp søt soyasaus
- 2 kopper vann
- 1 kopp blancherte haricots verts
- 1 kopp bønnespirer
- 1/2 kopp revet gulrot
- 1/2 kopp rød paprika, juliennestekt
- 1/2 kopp thai basilikumblader
- 1/4 kopp skivede vårløk
- 1/3 kopp kaffirlime-peanussaus
- Salt og svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1I en foodprosessor, kjør canolaolje, hvitløk, ingefær, chili, shallot og limesaft til en jevn puré, og mariner lam i minst 6 timer i kjøleskapet, helst over natten. Grill til det er ferdig, medium rare, med en indre temperatur på 140 grader.
- 2KAFFIRLIMELIME-PEANUTTSAUS: I en foodprosessor, kombiner alle ingrediensene. Tilsett vann. Smak til med krydder. Kok sakte i omtrent 30 minutter, til sausen har ønsket konsistens.
- 3GADO-GADO-SALAT: I en stor bolle, vend salaten med sausen. Smak til med krydder. Pynt med thai-basilikumblader.