Grillet lammeloin med kaffirlime-peanøttsaus og Gado Gado-salat

Grillet lammeloin med kaffirlime-peanøttsaus og Gado Gado-salat

Oppdag en spennende oppskrift på grillet lammefilet servert med frisk kaffirlimepeanøttsaus og tradisjonell gado gado salat. Perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 lammeribbe, uten bein, med silverskinn fjernet
  • 1 kopp rapsolje
  • 8 hvitløksfedd
  • 4 skiver ingefær
  • 4 thai fuglerøyk chili
  • 6 sjalottløk
  • 1/4 kopp fersk limesaft
  • Salt og svart pepper etter smak
  • 1 ½ kopp ristede peanøtter
  • 1/4 kopp stekte sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 5 thai fuglerøyk chili
  • 1 ss finhakket galangal
  • 1 ss sukker
  • 1 ts kosher salt
  • 2 lime, presset
  • 4 kaffirlimeblader
  • 1/4 kopp søt soyasaus
  • 2 kopper vann
  • 1 kopp blancherte haricots verts
  • 1 kopp bønnespirer
  • 1/2 kopp revet gulrot
  • 1/2 kopp rød paprika, juliennestekt
  • 1/2 kopp thai basilikumblader
  • 1/4 kopp skivede vårløk
  • 1/3 kopp kaffirlime-peanussaus
  • Salt og svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1I en foodprosessor, kjør canolaolje, hvitløk, ingefær, chili, shallot og limesaft til en jevn puré, og mariner lam i minst 6 timer i kjøleskapet, helst over natten. Grill til det er ferdig, medium rare, med en indre temperatur på 140 grader.
  2. 2KAFFIRLIMELIME-PEANUTTSAUS: I en foodprosessor, kombiner alle ingrediensene. Tilsett vann. Smak til med krydder. Kok sakte i omtrent 30 minutter, til sausen har ønsket konsistens.
  3. 3GADO-GADO-SALAT: I en stor bolle, vend salaten med sausen. Smak til med krydder. Pynt med thai-basilikumblader.