Injera (etiopisk flatbrød)
Lær hvordan du lager autentisk injera, det tradisjonelle etiopiske flatbrødet. En enkel oppskrift for å lage denne unike retten hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1, 2 kopper teffmel
- 1/8 teskje tørrgjær
- 1 kopp selvhevende mel
- Kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Bland teff-melet og den tørre gjæren i en stor bolle. Tilsett 2 kopper lunkent vann og visp eller, mer tradisjonelt, bruk hånden til å blande alt godt sammen, og sørg for at blandingen er helt glatt uten klumper. Dekk til med plastfolie og la stå i romtemperatur til blandingen er boblende og har en sur smak, lik den i syrlig yoghurt, i 36 til 48 timer. (Den vil begynne å boble og heve i løpet av noen timer, men det kan ta alt fra 36 til 48 timer å oppnå en merkbar surhetsgrad, noe som er viktig for smaken på injeraen; se Kok's Note.) Etter omtrent 36 timer, begynn å smake på blandingen; dette vil hjelpe deg å finne ut når den er akkurat riktig, og vil også forhindre at den blir for sur.
- 2På dette tidspunktet vil røren se ut som den er delt og vannaktig på toppen. Hvis du rister litt i bollen, bør du se noen bobler stige til overflaten. Tilsett selvhevingsmelet og opptil 1 kopp vann litt etter litt. Visp eller bruk hånden til å blande godt til en jevn, tynn, hellbar blanding med omtrent samme konsistens som en litt tykkere pannekakerøre. Dekk til igjen og la stå i 1 time.
- 3Varm opp en non-stick stekepanne på 25 cm over middels varme i noen minutter. Ha et lokk til pannen og en wire-rack i nærheten. Visp inn 1 teskje salt i røren (den vil boble opp). Hell 1/4 kopp av røren i pannen, og vipp og sirkuler for å dekke med et tynt lag. Røren skal spre seg raskt og lett. (Hvis den er for tykk, visp inn litt mer vann.) Innen noen sekunder vil du begynne å se små hull dannes, og overflaten vil bli mørkere etter hvert som den kokes fra utsiden og inn mot midten. Når injeraen er omtrent 3/4 ferdig kokt, dekk til pannen og la dampe i 1 minutt. Injeraen er ferdigkokt når kantene er tørre og løfter seg fra pannen. Forsiktig før en slikkepott under og legg den på en avkjølingsrist for å avkjøle helt. Gjenta med resten av røren.
- 4Du kan stable injeraen først når de er helt avkjølt; ellers vil de sette seg fast i hverandre. Pakk inn stabelen med avkjølte injera med et tørt, rent håndkle eller papirhåndklær for å forhindre at de tørker ut før servering. Server ved romtemperatur, eller varm dem opp i mikrobølgeovnen i 30 sekunder.