Hello Fresh Mobile Banner
Injera (etiopisk flatbrød)

Injera (etiopisk flatbrød)

Lær hvordan du lager autentisk injera, det tradisjonelle etiopiske flatbrødet. En enkel oppskrift for å lage denne unike retten hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1, 2 kopper teffmel
  • 1/8 teskje tørrgjær
  • 1 kopp selvhevende mel
  • Kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland teff-melet og den tørre gjæren i en stor bolle. Tilsett 2 kopper lunkent vann og visp eller, mer tradisjonelt, bruk hånden til å blande alt godt sammen, og sørg for at blandingen er helt glatt uten klumper. Dekk til med plastfolie og la stå i romtemperatur til blandingen er boblende og har en sur smak, lik den i syrlig yoghurt, i 36 til 48 timer. (Den vil begynne å boble og heve i løpet av noen timer, men det kan ta alt fra 36 til 48 timer å oppnå en merkbar surhetsgrad, noe som er viktig for smaken på injeraen; se Kok's Note.) Etter omtrent 36 timer, begynn å smake på blandingen; dette vil hjelpe deg å finne ut når den er akkurat riktig, og vil også forhindre at den blir for sur.
  2. 2På dette tidspunktet vil røren se ut som den er delt og vannaktig på toppen. Hvis du rister litt i bollen, bør du se noen bobler stige til overflaten. Tilsett selvhevingsmelet og opptil 1 kopp vann litt etter litt. Visp eller bruk hånden til å blande godt til en jevn, tynn, hellbar blanding med omtrent samme konsistens som en litt tykkere pannekakerøre. Dekk til igjen og la stå i 1 time.
  3. 3Varm opp en non-stick stekepanne på 25 cm over middels varme i noen minutter. Ha et lokk til pannen og en wire-rack i nærheten. Visp inn 1 teskje salt i røren (den vil boble opp). Hell 1/4 kopp av røren i pannen, og vipp og sirkuler for å dekke med et tynt lag. Røren skal spre seg raskt og lett. (Hvis den er for tykk, visp inn litt mer vann.) Innen noen sekunder vil du begynne å se små hull dannes, og overflaten vil bli mørkere etter hvert som den kokes fra utsiden og inn mot midten. Når injeraen er omtrent 3/4 ferdig kokt, dekk til pannen og la dampe i 1 minutt. Injeraen er ferdigkokt når kantene er tørre og løfter seg fra pannen. Forsiktig før en slikkepott under og legg den på en avkjølingsrist for å avkjøle helt. Gjenta med resten av røren.
  4. 4Du kan stable injeraen først når de er helt avkjølt; ellers vil de sette seg fast i hverandre. Pakk inn stabelen med avkjølte injera med et tørt, rent håndkle eller papirhåndklær for å forhindre at de tørker ut før servering. Server ved romtemperatur, eller varm dem opp i mikrobølgeovnen i 30 sekunder.