Svinefilet med plommesaus til grillen

Svinefilet med plommesaus til grillen

Lær hvordan du lager saftig svineskink med en søt og syrlig plommebarbecuesaus. Perfekt for sommergrilling eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp sukker
  • 1 kopp vann
  • 1 (1 tomme) bit med skrelt ingefær, revet
  • 4 plommer, skivet
  • 1 teskje femkrydderpulver
  • 1/2 sitron, presset
  • 1/3 kopp hoisinsaus
  • 2 svinefileter, avfettet
  • Vegetabilsk olje
  • 2 spiseskjeer grillkrydder
  • 1 spiseskje malt koriander

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en grillpanne, ovn- eller grillrist til høy varme.
  2. 2Varm opp sukker og vann i en middels stor kjele over middels-høy varme. Når blandingen begynner å boble, reduser varmen til middels-lav og tilsett ingefær, plommer og fem-spice-pulver. La det småkoke i 10 minutter, og rør deretter inn sitronsaften. Ta av varmen og la det avkjøle i omtrent 5 minutter. Hell plommblandingen i en blender eller food processor og kjør til den er jevn. Hell over i en middels stor bolle og rør inn hoisinsausen. Sett til side.
  3. 3Mens plommene koker, legger du svinefiletene på et stekebrett og pensler med olje, grillkrydder og koriander. Grill eller stek under ovnens grillelement, ca. 15-20 cm fra varmekilden, til de er akkurat faste, ca. 20-22 minutter. Ta dem av grillen og legg dem på et skjærebrett, dekk med aluminiumsfolie. La dem hvile i ca. 5 minutter, skjær deretter i skiver og legg dem på et serveringsfat. Topp med plumbarbequesausen og server.