Svinefilet med plommesaus til grillen
Lær hvordan du lager saftig svineskink med en søt og syrlig plommebarbecuesaus. Perfekt for sommergrilling eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp sukker
- 1 kopp vann
- 1 (1 tomme) bit med skrelt ingefær, revet
- 4 plommer, skivet
- 1 teskje femkrydderpulver
- 1/2 sitron, presset
- 1/3 kopp hoisinsaus
- 2 svinefileter, avfettet
- Vegetabilsk olje
- 2 spiseskjeer grillkrydder
- 1 spiseskje malt koriander
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en grillpanne, ovn- eller grillrist til høy varme.
- 2Varm opp sukker og vann i en middels stor kjele over middels-høy varme. Når blandingen begynner å boble, reduser varmen til middels-lav og tilsett ingefær, plommer og fem-spice-pulver. La det småkoke i 10 minutter, og rør deretter inn sitronsaften. Ta av varmen og la det avkjøle i omtrent 5 minutter. Hell plommblandingen i en blender eller food processor og kjør til den er jevn. Hell over i en middels stor bolle og rør inn hoisinsausen. Sett til side.
- 3Mens plommene koker, legger du svinefiletene på et stekebrett og pensler med olje, grillkrydder og koriander. Grill eller stek under ovnens grillelement, ca. 15-20 cm fra varmekilden, til de er akkurat faste, ca. 20-22 minutter. Ta dem av grillen og legg dem på et skjærebrett, dekk med aluminiumsfolie. La dem hvile i ca. 5 minutter, skjær deretter i skiver og legg dem på et serveringsfat. Topp med plumbarbequesausen og server.