Stekte lammekoteletter

Stekte lammekoteletter

en enkel oppskrift på ovnsbakte lammekoteletter med krydder og grønnsaker, perfekt for en smakfull middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • To 1 pund lammeribbe, fransket
  • Koshersalt og nykvernet svart pepper
  • 1/3 kopp pluss 1 spiseskje olivenolje, samt litt mer til bruning
  • 1 spiseskje hakket fersk rosmarin
  • 6 fedd hvitløk, 4 skrelte og knuste, 2 finhakket
  • Saften av 1 sitron
  • 3 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 2 spiseskjeer honning
  • 1/3 kopp panko-rasp
  • 1/3 kopp revet Parmesan
  • 2 spiseskjeer hakket fersk persille
  • 1 spiseskje tynne skiver av fersk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1Strø lammet med salt og pepper og legg det i en frysepose av stor størrelse med glidelås.
  2. 2Visp sammen 1/3 kopp olivenolje, rosmarin, knust hvitløk, sitronsaft og litt salt og pepper i et målebeger. Hell marinaden i posen med lammet. La det stå i romtemperatur i minst 1 time og opptil 3 timer.
  3. 3Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg et stekebrett med aluminiumsfolie.
  4. 4Bland sennep og honning i en liten bolle og sett til side. Tilsett panko, parmesan, persille, gressløk og de resterende 2 hvitløksfeddene i en liten bolle og vend det sammen. Drypp over den resterende spiseskjeen med olje og bland godt.
  5. 5Varm opp en stor, tykk stekepanne på middels høy varme. Tilsett olivenolje, og når den er veldig varm, brunes lammet, ett stykke av gangen, med fettsiden ned først, i ca. 3 minutter per side. Ta det ut av pannen og legg det med fettsiden opp på det forberedte stekebrettet.
  6. 6Pensle begge lammerestene med honning-sennepsblandingen og dekk dem med panko- og urtemiksen. Stek lammet til en øyeblikksmåler viser 60 grader Celsius, for medium, i 20 til 25 minutter. La det hvile i 15 minutter før du skjærer det opp i koteletter.