Stekte lammekoteletter
en enkel oppskrift på ovnsbakte lammekoteletter med krydder og grønnsaker, perfekt for en smakfull middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- To 1 pund lammeribbe, fransket
- Koshersalt og nykvernet svart pepper
- 1/3 kopp pluss 1 spiseskje olivenolje, samt litt mer til bruning
- 1 spiseskje hakket fersk rosmarin
- 6 fedd hvitløk, 4 skrelte og knuste, 2 finhakket
- Saften av 1 sitron
- 3 spiseskjeer Dijon-sennep
- 2 spiseskjeer honning
- 1/3 kopp panko-rasp
- 1/3 kopp revet Parmesan
- 2 spiseskjeer hakket fersk persille
- 1 spiseskje tynne skiver av fersk gressløk
Fremgangsmåte
- 1Strø lammet med salt og pepper og legg det i en frysepose av stor størrelse med glidelås.
- 2Visp sammen 1/3 kopp olivenolje, rosmarin, knust hvitløk, sitronsaft og litt salt og pepper i et målebeger. Hell marinaden i posen med lammet. La det stå i romtemperatur i minst 1 time og opptil 3 timer.
- 3Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg et stekebrett med aluminiumsfolie.
- 4Bland sennep og honning i en liten bolle og sett til side. Tilsett panko, parmesan, persille, gressløk og de resterende 2 hvitløksfeddene i en liten bolle og vend det sammen. Drypp over den resterende spiseskjeen med olje og bland godt.
- 5Varm opp en stor, tykk stekepanne på middels høy varme. Tilsett olivenolje, og når den er veldig varm, brunes lammet, ett stykke av gangen, med fettsiden ned først, i ca. 3 minutter per side. Ta det ut av pannen og legg det med fettsiden opp på det forberedte stekebrettet.
- 6Pensle begge lammerestene med honning-sennepsblandingen og dekk dem med panko- og urtemiksen. Stek lammet til en øyeblikksmåler viser 60 grader Celsius, for medium, i 20 til 25 minutter. La det hvile i 15 minutter før du skjærer det opp i koteletter.